Penava: Nisam tražio dozvolu da stavimo Nicoliera. Medved je tu obitelj uzeo pod svoje…

Penava: Nisam tražio dozvolu da stavimo Nicoliera. Medved je tu obitelj uzeo pod svoje…

Sada je bolje da šutim i ne kažem sve što imam jer bi svašta moglo izaći na vidjelo, a ne bi pridonijelo zajedništvu i uspomeni na Jean-Michela Nicoliera, rekao je Ivan Penava za Jutarnji

Nakon što je majka vukovarskog branitelja Nicoliera poručila da je šokirana najavom Ivana Pernara i korištenjem slike Jeana Michela, Ivan Penava je za Jutarnji list rekao kako je točno da je nisu kontaktirali ni tražili dopuštenje da stave fotografiju na plakat.

–  Jednako kao što je točno i da je cjelokupni ovaj angažman u interesu skretanja pozornosti, prije svega Tome Medveda koji je uzeo tu obitelj pod svoje okrilje, a davno prije Tome Medveda ja sam surađivao s tom obitelji. Zato je sada bolje da šutim i ne kažem sve što imam jer bi svašta moglo izaći na vidjelo, a ne bi pridonijelo zajedništvu i uspomeni na Jean-Michela Nicoliera. Jean-Michel Nicolier kao i drugi pripadnici HOS-a koji su se borili u Vukovaru, jednako kao i svi hrvatski branitelji Vukovara u velikom dijelu su nadrasli svoje ime i prezime i pripadaju našoj zajedničkoj vukovarskoj i hrvatskoj povijesti. To je trag moga razmišljanja – rekao je Penava.

Dodaje kako cijeni majku Jeana Michela i njegovog brata te da su više puta surađivali na području Vukovara. Kaže i kako mu je “jadno što nije bilo ovakvog angažmana po pitanju muzeja Draži Mihailoviću kod Beograda”. 

– Ponovit ću svima – kome je drag HOS, tko poštuje vrijednosti Domovinskog rata, obranu grada Vukovara i njegovu žrtvu, dobro je došao u Vukovaru. Tko to ne poštuje, opet ću ga zamoliti, naglašavam zamoliti, a ne zabraniti kako mediji interpretiraju, da izbjegnu Vukovar jer ga očito ne poštuju i ne žele vidjeti stvari koje su se ovdje događale u svjetlu činjenica, nego u svjetlu svojih svjetonazora, političkih opredjeljenja i politikantstva – rekao je Penava za Jutarnji