‘Novi’ rabljeni tramvaji stari 27 godina uskoro stižu u Zagreb: Ali ima mali problem – nemaju ni klimu…

‘Novi’ rabljeni tramvaji stari 27 godina uskoro stižu u Zagreb: Ali ima mali problem – nemaju ni klimu…

U studenom bi u Zagreb trebali stići polovni tramvaji iz Austrije. Vozila imaju ventilacijske sustave koji su karakteristični za njihovu godinu proizvodnje. U Gradu razmišljaju o naknadnoj ugradnji klime

U Zagreb uskoro stiže 11 rabljenih niskopodnih tramvaja koji su kompatibilni s našim tračnicama, a čija je nabavka koštala 2,7 milijuna eura.

Iz ZET-a je potvrđeno da polovni tramvaji, koji uskoro stižu u Zagreb, nemaju ni klimu, piše Zagrebinfo. To što nisu opremljeni klimom moglo bi biti problematično tijekom ljeta kada temperature prelaze i 35 stupnjeva.

Umjesto klime, imaju ventilacijski sustavima što je, navodi Zagreb,uobičajeno za vozila iz tog razdoblja, jednostavnije rečeno prestari su za klimu.

Iz ZET-a kažu da će razmotriti mogućnost ugradnje klimatizacije u tramvaje koji su stari oko 27 godina. Prema najavama gradonačelnika Tomaševića tramvaji bi u Zagreb trebali stići između listopada i prosinca.

“Zbog nešto duže procedure ishođenja svih potrebnih dozvola za organizaciju izvanrednog prijevoza tramvaja do Zagreba od strane isporučitelja iz Augsburga, isporuka prvog rabljenog tramvaja se očekuje tijekom studenoga”, poručuju iz ZET-a.