Glavaš uoči izricanja presuda za ‘Selotejp’ i Garažu’ objavio: ‘Sova nakon 60-godina napokon očerupana’

Glavaš uoči izricanja presuda za ‘Selotejp’ i Garažu’ objavio: ‘Sova nakon 60-godina napokon očerupana’

Na svom Facebooku je objavio izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika kojom Ivan Jarnjak potvrđuje da je Vladimir Šeks, uz kojeg se povezuje kodno ime ‘Sova’ navodno osobno i po nalogu Sanadera napisao podlogu za kaznenu prijavu protiv Glavaša

Danas se očekuje izricanje presude Branimiru Glavašu koji je optužen za ratni zločin počinjen nad osječkim Srbima 1991. poznat pod imenom “Selotejp” i “Garaža”. Uz njega su optuženi i Dino KontićZdravko Dražić Gordana Getoš Magdić, dok su Ivica Krnjak Tihomir Valentić preminuli.

U prvoj nepravomoćnoj presudi 2009. godine osudili su ga na 10 godina zatvora, Vrhovni sud je kaznu umanjio za dvije godine. Veći dio kazne izdržao je u BiH, a Ustavni sud je 2015. presudu ukinuo. Ponovljeno suđenje je počeo 2017., a potom je suđenje ispočetka krenulo u listopadu 2021. pred novim sudskim vijećem. Glavaš i ostali su zanijekali krivnju.

Danas se očekuje presuda suda i ako ga osude te kazna zatvora bude veća od pet godina, Glavaša će odmah prepratiti u Remetinac. Glavaš će doći na izricanje presude, a on se danas oglasio i na svom Facebooku gdje je napisao: “Sova nakon 60-godina napokon očerupana. Šeks, Jarnjaku: Pusti me na miru radim nešto! Jarnjak, Šeksu: Što radiš? Šeks, Jarnjaku: Pišem podlogu za kaznenu prijavu protiv Glavaša, po nalogu Sanadera!…Jarnjak, Šeksu: Kako te nije sram, to radiš prijatelju koji ti je između ostalog, sahranio sina?”

Na Facebooku je objavio i ovu izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj Ivan Jarnjak potvrđuje da se to dogodilo te na izjavi stoji i potpis, a datum ovjere je 3.listopada 2023. godine., piše danas.hr