Evo što je Penava uoči Dana sjećanja poručio svima koji ne poštuju HOS…

Evo što je Penava uoči Dana sjećanja poručio svima koji ne poštuju HOS…

25. Kolona sjećanja u Vukovaru održat će se pod sloganom “To je moj izbor i u dobru i u zlu”, u sjećanje na francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera, koji je ubijen na Ovčari.

Ivan Penava poručio je u petak svima koji ne poštuju HOS neka ne dolaze na mimohod u Vukovar. Vukovarski gradonačelnik zajedno s Odborom za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara najavio je plan ovogodišnjem obilježavanju tog dana 18. studenog.

25. Kolona sjećanja odvijat će se pod sloganom “To je moj izbor, i u dobru i u zlu”, u sjećanje na Jean-Michela Nicoliera, francuskog dragovoljaca, pripadnik HOS-a koji se borio u bitci za Vukovar i ubijen je na Ovčari. Kolonu će predvodit pripadnici HOS-a koji su branili Vukovar.

Istaknuo je i kako Vukovar ima Ulicu dragovoljaca HOS-a, most po pripadniku HOS-a Jean-Michelu Nicolieru, a ove godine kolona ima slogan njegovih posljednjih riječi.

Penava je poručio političarima, sucima, veleposlanicima, policajcima i novinarima, “Nemojte dolaziti u grad Vukovar. Znam da ima ljudi u Hrvatskoj koji se ne slažu s HOS-om u Vukovaru”, rekao je Penava., piše dnevnik.hr