Troskot i ilegalni objekt u Parku prirode

Troskot i ilegalni objekt u Parku prirode

Otac saborskog zastupnika Mosta Zvonimira TroskotaStipan Troskot, koristi se objektom izgrađenim na području Parka prirode Vransko jezero. Objekt koji je ondje zatečen od 1999. godine nalazi se uz maslinik i nema građevinsku dozvolu. Zemljište na kojem je izgrađen nema riješene imovinsko-pravne odnose i vlasnik nije upisan.

Ako se pita Zvonimira Troskota, ovo je kontejner, samo što je obložen kamenom. U Parku prirode tvrde: objekt i zemlja na kojoj se nalazi ne mogu se legalizirati., piše HRT

Objekt i zemljište ne mogu se legalizirati 

– Radi se o objektu koji je tu zatečen proglašenjem Parka. Svi oni objekti koji su izgrađeni prije 1999. u Parku se tretiraju kao nekakvo zatečeno stanje i prema tim objektima mi ne postupamo. Pretpostavka je da je jedan od Troskota korisnik, više od toga ne znam, rekao je Dario Rogić, glavni čuvar Parka prirode Vransko jezero.

Troskot je na putu te danas nije komentirao slučaj. 

Umjesto njega, stranački kolega poziva – ako je nešto ilegalno, neka se sruši, a Zvonimir Troskot s objektom nema veze. 

– To je meni samo pokazatelj koliko je ova kriminalna Vujnovčeva, Barbarićeva i HDZ-ova klika uznemirena kada ne mogu pronaći ništa protiv Zvonimira Troskota, pa izvlače nekakav objekt za čuvanje alata u vlasništvu njegovog djeda ili bake, izjavio je Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta. 

Kritičar suočen s kritikama – za oporbu slučajevi Barbarić i Troskot neusporedivi

Troskot, koji je dosad najžešće kritizirao šefa Uprave HEP-a Franu Barbarića zbog njegove bespravno izgrađene vikendice na Hvaru, sada se suočava sa sličnim kritikama.

– Za ovaj konkretan slučaj ne znam, osim da svjedoči o dvostrukim kriterijima i dvoličnosti saborskih zastupnika, rekao je Mario Kapulica, HDZ-ov saborski zastupnik.

Za oporbu su slučajevi Barbarić i Troskot neusporedivi.

– Ne može gospodin Troskot biti odgovoran za postupke članova svoje obitelji, a s druge strane mora biti spreman odgovarati na takva pitanja kao što svi odgovaramo, poručuje Arsen Bauk (SDP). 

Jer prostor parka prirode javno je dobro.