Tko je masovni ubojica iz Mainea? Ima podeblji dosje, poznat je po obiteljskom nasilju

Tko je masovni ubojica iz Mainea? Ima podeblji dosje, poznat je po obiteljskom nasilju

Policija u Lewistonu identificirala je Roberta Carda kao glavnog osumnjičenika za pucnjavu u kuglani i restoranu, gdje je ubio između 16 i 22 ljudi te ranio njih oko 60. Mještani su također upozoreni da ostanu u svojim domovima jer se Card smatra “naoružanim i opasnim”. Tko je uopće taj masovni ubojica iz malo gradića Bowdoin kraj Lewistona?

Kako prenose brojni američki mediji, u prvom redu CNN i ABC, ovaj 40-godišnjak je pripadnik rezervnog sastava američke vojske, a također je posebno obučen za rukovanje oružjem. Čak je radio navodno i kao instruktor, što se još ne može potvrditi jer vojska zasad odbija njegov dosje učiniti javnim. Ženio se dvaput i ima troje djece.

Policiji je poznat otprije zbog brojnih prijava za obiteljsko nasilje, a dobio je i zabranu prilaska jednoj od bivših supruga upravo zbog nasilja. Također, Card je ovo ljeto proveo dva tjedna u psihijatrijskoj ustanovi jer je čuo glasove i prijetio da će pucati na bazu Nacionalne garde.

Studirao je inženjerstvo na Sveučilištu Maine, koje je pohađao od 2001. do 2004., ali nije poznato je li diplomirao, izjavio je glasnogovornik Sveučilišta Eric Gordon, prenosi CNN.

Zašto se odlučio na pokolj, nije poznato. Kao ni gdje se skriva. Pucnjava se dogodila na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran u Lewistonu. Ta dva objekta udaljena su oko 6,5 kilometara.