Lažno dojavio da je podmetnuo bombu pod auto. Nakon privođenja zavapio: “Ispričavam se svima”

Lažno dojavio da je podmetnuo bombu pod auto. Nakon privođenja zavapio: “Ispričavam se svima”

Zbog lažne dojave o bombi uhićen je Matija M., koji je prije nekoliko dana digao na noge zagrebačku policiju kako bi zastrašio svog brata. Odlukom suda sada mu je određen istražni zatvor kako ne bi ponovio nešto takvo. 

Prema policijskoj kaznenoj prijavi ovaj Zagrepčanin je 23. listopada u 15.36 sati sa svog mobitela nazvao operativno dežurstvo policijske postaje na zapadu grada te prijavio da je postavio bombu pod automobil svog brata. To je vozilo, rekao je još, u tom času bilo parkirano na ulici kraj njihove zajedničke obiteljske kuće.

“Aktivirat ću bombu ako policija ne dođe”, poručio je osumnjičeni.

Zbog toga su policajci odmah obavijestili njegovog brata o mogućoj ugrozi, te pohitali na adresu na kojoj je navodno bila postavljena bomba.

No tu nije bio kraj

Kad je patrola stigla Matija M. nije se smirio, već je policajcima rekao da će bratu zapaliti njegov dio kuće. Policajci to prenose bratu, što kod njega izaziva dodatni strah.

Na kraju se ispostavilo da je sve bila laž pa je Matija M. osumnjičen zbog ‘lažne uzbune’ i ‘prijetnje’.

Doznajemo da je i ranije već prijetio bratu i njegovoj supruzi, a iskaljivao se i na policajcima. Nakon uhićenja tvrdio je kako se samo šalio te je poručio svima da im se ispričava. Ipak, zbog opasnosti da ne ponovi kazneno djelo zadržan je u istražnom zatvoru., piše N1