Pijani policajac vozio Audi RS7 i izazvao sudar kod Slavonskog Broda. Napuhao je 1,6 promila!

Pijani policajac vozio Audi RS7 i izazvao sudar kod Slavonskog Broda. Napuhao je 1,6 promila!

Na stranicama PU brodsko-posavske 20. listopada objavljena je vijest o nesreći na autocesti A3 kod Slavonskog Broda. Sudar je skrivio 40-godišnjak koji nije držao razmak pa je udario u automobil koji je vozio 60-godišnji državljanin Srbije, nakon čega su oba automobila sletjela s ceste na travu. Kako je prvi pisao portal SBOnline, vozač koji je skrivio sudar je policajac.

Kako smo neslužbeno doznali, on je bio u svom privatnom skupocjenom Audiju RS7, a s njim je bio i kolega policajac, obojica izvan službe. Policija je, ne navodeći da krivac nesreće policajac, objavila kako je 40-godišnjak napuhao 1,65 promila, a dodatno su poslali uzorke na analizu kako bi se vidjelo je li policajac bio i pod utjecajem opojnih sredstava.

Policajci iz Audija i 60-godišnji državljanin Srbije iz auta u koji se Audi zabio su teško ozlijeđeni.  Audi RS7 luksuzna je jurilica s preko 500 konjskih snaga. Na Njuškalu se može naći po cijeni od oko 190 tisuća eura. Poslali smo upit PU vukovarsko-srijemskoj je li pokrenut postupak protiv policajca koji je pijan skrivio sudar i ako je, kakav. Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Policija o nesreći

Policijskim očevidom je utvrđeno da je je 60-godišnji državljanin Republike Srbije upravljao osobnim automobilom srpskih nacionalnih oznaka od istoka u smjeru zapada. Iza njega u istom smjeru kretao se osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazio 41-godišnjak. Prilikom vožnje 40-godišnjak nije držao potreban razmak krećući se iza vozila kojim je upravljao 60-godišnjak, pri čemu je došlo do udara u stražnji dio automobila i slijetanja oba vozila s kolnika na travnatu površinu. Izvršenim alko testiranjem utvrđeno je da je 40-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. U vremenu od 4.50 do 9.15 sati, na mjestu događaja, promet se odvijao usporeno lijevom prometnom trakom uz postavljenu prometnu signalizaciju. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni svi sudionici prometne nesreće, te im je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu. Od 40-godišnjaka su u bolnici uzeti potrebni uzorci radi analize na prisutnost alkohola i opojnih sredstava, a nakon dobivenih rezultata policija će podnijeti odgovarajuća pismena, objavila je policija.