Zavadlav osuđen na maksimalnu kaznu robije…

Zavadlav osuđen na maksimalnu kaznu robije…

OBJAVLJENA je presuda Filipu Zavadlavu.

Dobio je 40 godina zatvora.

U sudnici se pojavio ošišan “na nulu”, presudu je slušao s podsmijehom, a potom je i zapljeskao.

Odlučeno je tako na kraju ponovljenog postupka tijekom kojeg je 27-godišnjak optužen za trostruko teško ubojstvo nekoliko puta imao svoj ‘show’. Lako što je mijenjao odvjetnike kao čarape – završio je suđenje s brojkom od pet različitih branitelja – nego je često upadao u rasprave sa sutkinjom.

U zatvoru je, gdje se nalazi vec gotovo četiri godine, dosta dobro savladao pravničku terminologiju, pa je valjda pomislio da sve može sam, bez pomoći profesionalaca. Još pri početku suđenja je bilo jasno da ovaj put neće pasti ‘bez ispaljenog metka’, u jednom trenutku zaglumio je da je – Talijan?!

Preciznije, počeo je govoriti talijanski hineći da ne razumije hrvatski… Do idućeg ročišta je na sve to zaboravio. Tijekom ovog postupka je po prvi put iznio svoju obranu koja je, u bitnom, vrlo kratka: ‘sve je ovo jedan veliki nesporazum’, izjavio je Zavadlav tijekom iznošenja obrane.

Tvrdi da on nije osoba koja je pucala iz Kalašnjikova i koju su svjedoci vidjeli kako šeta Velim Varošom, nego su se zabunili jer on tu inače stanuje pa je dosta često šetao istim ulicama tako da su zbog toga pomislili da je on odgovoran za smrt trojice.

A u prvom postupku je dobio 40 godina zatvora, no tu je presudu Visoki kazneni sud ukinuo. Viši sud smatra da se treba bolje utvrditi element motiva, odnosno osvete, zbog čega je prema optužnici i likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića., javlja dalamcija danas