Plenković teško optužio Domovinski pokret: To je društvo koje čak dovodi do terorističkih napada

Plenković teško optužio Domovinski pokret: To je društvo koje čak dovodi do terorističkih napada

Nakon govora u Saboru koji je čitavo vrijeme bio popraćen lupanjem iz oporbenih klupa premijer Andrej Plenković se obratio medijima.

“Dio oporbenjaka nas mrzi jer surađujemo s nacionalnim manjinama. Sramota je za hrvatsku javnost, jučer je sud u Sisku donio presudu protiv Đure Čehulića zbog prijetnje meni koju je uputio dan nakon što je Bezuk pucao po zgradi Vlade. Taj mladi čovjek koji je to teško kazneno djelo napravio nije bio vuk samotnjak, nego izmanipulirano dijete koje je netko odgojio da postane takav, zadojio ga, što je dovelo do toga da on puca na Hrvatsku vladu i skoro ubije Oskara Fjurija. Nitko se time ne bavi, nego se bavimo GONG-om i političkim strančicama koji se bave ogradom na Markovu trgu”, rekao je Plenković.

Kritizirao je medije što nisu izvještavali o presudi Đuri Čehuliću koji je, kako je rekao, član Domovinskog pokreta i na čije je izricanje presude došao potpredsjednik Domovinskog pokreta

“To je društvo koje se meni ne sviđa, u kojem ja ne želim biti. To je društvo koje čak dovodi do terorističkih napada”, rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li koalirati s Domovinskom pokretom, odgovorio je: “Nakon ovoga što se dogodilo danas, očekujem apsolutnu pobjedu na izborima. Zaista ne znam tko može podržati ovu ekipu, bilo koga od ovih koji su lupetali. Hoćemo raditi koaliciju između Možemo i Domovinskog pokreta, SDP-a i Mosta? Kakva je to ekipa?”, prenosi dnevnik.hr.