Jedna od naših najljepših glumica imala je samo 32 godine kad je njezina tragična smrt šokirala Hrvatsku

Jedna od naših najljepših glumica imala je samo 32 godine kad je njezina tragična smrt šokirala Hrvatsku

Dolores Lambaša je prije točno 10 godina izgubila život u tragičnoj prometnoj nesreći kraj Slavonskog Broda.

Prošlo je točno 10 godina od smrti hrvatske televizijske, filmske i kazališne glumice Dolores Lambaše.

Nikad prežaljena Dolores imala je samo 32 godine kada je 23. listopada 2013. tragično izgubila život u prometnoj nesreći.

Bila je suvozačica u automobilu kojim je upravljao glumac Stojan Matavulj, a vraćali su se iz Beograda, gdje su imali predstavu. Pri povratku su odlučili posjetiti glumčeva prijatelja Željka Sladetića u Iloku, a tamo su, nakon obilaska vinskog podruma i zabave, odlučili prenoćiti. No, iz još nepoznatih razloga, usred noći su ipak odlučili krenuti na put.

Automobil je sletio s autoceste kraj Slavonskog Broda zbog prevelike brzine, a Lambaša je zadobila teške ozljede. Hitno je prevezena u bolnicu, no, nažalost, nakon nekoliko sati izgubila je bitku za život.

“Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktički smo od prijama u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom”, izjavila je tada doktorica Branka Sabolić-Kormendy iz slavonskobrodske bolnice. Po tijelo je došao njezin otac Đuro, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

Matavulj je zbog nesreće je osuđen na godinu dana zatvora, no zbog uzornog ponašanja na slobodu je pušten nakon osam mjeseci.

Dolores je rođena u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine, gdje je završila Jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu. Njezin život obilježio je glumački rad na televiziji, filmu i u kazalištu. Glumila je u serijama “Najbolje godine”, “Zakon ljubavi”, “Zauvijek susjedi” i mnogim drugima, a zapaženu je ulogu ostvarila u filmu “Vjerujem u anđele”, koji joj je osobno bio i najdraži. Publiku je osvojila osmijehom i karizmom te je pred sobom imala perspektivnu glumačku karijeru.

Osim po svojim glumačkim ostvarenjima, u javnosti je bila poznata i po ljubavnim vezama sa starijim kolegama Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem te poduzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom., piše showbuzz.hr