Dalić objasnio razloge poraza i obećao: Hrvatsku vodim na Euro!

Dalić objasnio razloge poraza i obećao: Hrvatsku vodim na Euro!

Završena je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je Zlatko Dalić morao objasniti razloge poraza u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Turske i Walesa.

Izvršni odbor je jednoglasno prihvatio Dalićevu objašnjenja i dao mu podršku za preostale dvije ključne utakmice protiv Latvije i Armenije.

Kao glavni razlog hrvatski izbornik naveo je ogromne probleme s ozljedama, u kadru nije bilo Ivana Perišića, Andreja Kramarića, zdravog Brune Petkovića, Mislava Oršića, Luke Ivanušeca, a tik prije okupljanja od reprezentacije se oprostio i Marko Livaja bez da se javio izborniku. Također, specijalno je naglasio lošu formu Marcela Brozovića i Matea Kovačića.

“Hrvatsku ću odvesti na Europsko prvenstvo”, rekao je Zlatko Dalić članovima Izvršnog odbora, prenosi 24sata.

Objasnio je i razloge poraza.

“Probao je na tim utakmicama spojiti mladost i iskustvo, nažalost izgubili smo te utakmice, a razlozi poraza su jednoglasno podržani i dajemo mu punu podršku u preostale dvije utakmice”, ispričali su za 24sata članovi Izvršnog odbora.

Dalić je najavio i nova imena u reprezentaciji, a iz reprezentacije bi trebali ispastdi Petar Musa, Nikola Vlašić, Borna Barišić, prema nekim informacijama i Josip Brekalo, dok bi u nju trebali ući Franjo Ivanović, Marco Pašalić i Dario Melnjak, prenosi SK.