VIDEO ! Nepoznati počinitelji oskvrnuli spomenik 9. bojne HOS-a, sve je snimljeno

VIDEO ! Nepoznati počinitelji oskvrnuli spomenik 9. bojne HOS-a, sve je snimljeno

Spomenik palim vitezovima 9. bojne HOS-a namjerno je u noći s petka na subotu oštećen u Splitu. Naime, čin vandalizma i kazneno djelo dogodilo se pod okriljem noći, u kvartu Split III, gdje se muška osoba pomoću ljestvi popela i krenula čekićem udarati po spomeniku.

U posjedu smo video snimke nedjela izvršenog tijekom prošle noći, a možete ga pogledati u nastavku., piše dnevno.hr

Na adresu 24sata stigla je snimka za koju čitatelj tvrdi netko oštećuje spomenik HOS-a u Splitu. 

– To je bilo ovdje u Splitu u Ulici Rođera Boškovića, sinoć oko ponoći i 55 minuta. Dao sam izjavu policiji pa želim ostati anoniman. Ne znam tko su ljudi na snimci – rekao nam je čitatelj.

Netko je stavio natpis ‘za dom spremni’

Kontaktirali smo splitsku policiju koja nam je rekla da su oni iz Grada dobili informaciju da se radi o intervenciji gradske službe na održavanju spomenika i da se obratimo njima za dodatne informacije. Pa smo se obratili Gradu. 

– Zaprimili smo prijavu kako je nepoznati počinitelj oštetio spomenik IX. bojnoj HOS-a na identičan način kako je to napravljeno prije nekoliko godina. Oštećenje je uklonjeno te će Grad Split vratiti spomenik u prvobitno stanje u što skorijem roku – odgovorili su nam.

Kako nam kažu iz grada, prijava gađanina se odnosila na oštećenje spomenika dodavanjem natpisa ‘za dom spremni’. Spomenik izvorno ima natpis IX. bojna.

To je oštećenje koje je prijavljeno i uklonjeno je, a dodat će se natrag originalni natpis IX. bojna., pišu 24sata