Otac iz Zagreba kritizirao kćer (13) zbog lijenosti i udario je po glavi. Osuđen je

Otac iz Zagreba kritizirao kćer (13) zbog lijenosti i udario je po glavi. Osuđen je

OVIH dana donesena je presuda za oca (40) koji je svoju 13-godišnju kćer kritizirao i ošamario zbog neizvršavanja školskih obaveza i kućanskih poslova, piše Danica.

To se dogodilo u dva navrata prošle godine u listopadu i prosincu u kući u Zagrebu, a djevojčica je kasnije ocu pozvala policiju. Otac je osuđen jer je svojim postupcima počinio psihičko nasilje na štetu malodobne kćeri.

Govorio kćeri da je lijena, neodgovorna, udario ju je rukom po glavi

“U listopadu u popodnevnim satima u obiteljskoj kući, uslijed poteškoća i neslaganja u komunikaciji oko kućanskih poslova i školskih obveza, kćeri je rekao da je lijena, neodgovorna i neposlušna, te ju je rukom udario po glavi.

Potom je u prosincu u popodnevnim satima, u kuhinji u obiteljskoj kući, iziritiran time što kći nije naučila za školu i prošetala psa, rukama ju gurnuo u tijelo, čime je otac kod maloljetne kćeri izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti”, navodi se u presudi, piše Danica.

Otac je na sudu sve priznao. “Žalim što je došlo do ovoga, imam jako dobar odnos sa svojom djecom, u obitelji razgovaramo o svemu bez zadrške. Ovo je bio jedan izdvojeni slučaj, obećavam da se više neće ponoviti”, kazao je otac koji dosad nije bio osuđivan.

Kazna 660 eura

Sutkinja je 40-godišnjeg oca proglasila krivim i kaznila ga novčanom kaznom od 550 eura i 26.50 eura troškova prekršajnog postupka. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, otac se na nju može žaliti.

“Sud je okrivljenika proglasio krivim te mu izrekao novčanu kaznu ispod minimalne kazne propisane Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji, smatrajući istu primjerenom značaju i težini počinjenog prekršaja i stupnju odgovornosti.

Prilikom odmjeravanja visine kazne, sud je okrivljeniku olakotnim cijenio priznanje, obećanje da to više neće ponoviti, te njegovu dosadašnju nekažnjavanost, a otegotnih okolnosti nije bilo”, zaključak je sutkinje u presudi, piše Danica.