Veliki koncert u Gradskom vrtu u čast Kići: ”Slavonijo, ja sam tvoje dijete”

Veliki koncert u Gradskom vrtu u čast Kići: ”Slavonijo, ja sam tvoje dijete”

”Nije moja duša prazna”, ”Ako zora ne svane”, ”Otiš’o je s mirisima jutra”, ”Baranje se ne bi odreko”, ”Slavonijo, ja sam tvoje dijete”, ”Crne oči”, ”Vesela je šokadija”, ”Ej bećari” – samo su dio repertoara koji će izvoditi Kićine slavonske glazbene snage

U petak, 10. studenoga s početkom u 20 sati u Dvorani Gradski vrt bit će upriličen veliki koncert ”Slavonijo, ja sam tvoje dijete” u čast Krunoslavu Kići Slabincu.

Brojni poznati slavonski glazbenici obilježit će treću godišnjicu odlaska legendarnog Kiće. ‘Otiš’o je s mirisima jutra’ tog 13. studenoga 2020. godine pjevač, skladatelj, aranžer, bećar, roker i omiljeni zabavljač. Pretiho, u jedno čudno vrijeme haranja korone, tako da se od njega nisu dostojno oprostili svi oni koji su to željeli. Tri godine poslije, po čovjeku koji je zadužio Osijek i Slavoniju, trebao bi u Osijeku biti nazvan jedan od parkova u Gradskoj četvrti Gornji grad, a na Kićina djela redovito podsjećaju njegovi kolege glazbenici.

U organizaciji agencije Koncert i Hrvatske glazbene unije podružnice Osijek, na koncertu u Gradskom vrtu najveće Kićine hitove izvodit će Goran BoškovićBerislav Crnković BeroIgor DelačDarko ErgotićŽeljko ErgotićStjepan Jeršek ŠtefŠima JovanovacVlatka Kopić TenaZoran KunaŽeljko Lončarić ŽecAntun Nikolić TucaMarta NikolinIvan Štivić i KUD Osijek 1862, uz pratnju zabavnog benda Željka Nikolina i Drage Labana te Tamburaškog orkestra “Batorek”.

Orit će se zasigurno dvoranom stihovi dobro poznatih pjesama – ”Zbog jedne divne crne žene”, ”Plavuše”, ”Tri slatke riječi”, ”Anuška” ili onih ”tvrđih” – Rock’n’Roll band, Rock’n’Roll medley – Rock Around the Clock-Tutti-Frutti, Johnny B. Goode… Inatit će se Slavonija Kići u čast i u tamburaškim tonovima – ”Nije moja duša prazna”, ”Ako zora ne svane”, ”Otiš’o je s mirisima jutra”, ”Baranje se ne bi odreko”, ”Slavonijo, ja sam tvoje dijete”, ”Crne oči”, ”Vesela je šokadija”, ”Ej bećari” – samo su dio repertoara koji će izvoditi Kićine slavonske glazbene snage.

Program vodit će Uršula Tolj i Miroslav Čabraja.

Cijene su ulaznica za tribine 15, a za parter (sjedenje) 20 eura. Prodajna su mjesta sljedeća: 

  • Osijek – Caffe bar Press, Caffe bar Dvorac (Mačkamama), Caffe bar Play (dvorana Gradski vrt)
  • Našice – The Monkey bar
  • Valpovo – Centar kulture M. P. Katančić
  • Vinkovci – Fitness centar Zara
  • Vukovar k Hotel Lav
  • Eventim sustav – kiosci Tisak media, Petrol benzinske crpke
  • online na poveznici.

Pokrovitelji su koncerta Grad Osijek i OBŽ., piše net.hr