PROPAO I TREĆI POKUŠAJ DRAŽBE Stečajni upravitelj Uljanika: “Neovisno o tome, interes su pokazala dva gospodarska subjekta!”

PROPAO I TREĆI POKUŠAJ DRAŽBE Stečajni upravitelj Uljanika: “Neovisno o tome, interes su pokazala dva gospodarska subjekta!”

“Situacija u Uljaniku sigurno nije dobra, ali je činjenica da i dalje postoji interes za kupnju. U ovom su krugu dva gospodarska subjekta, neovisno o tome što problemi postoje, tražila ‘due diligence’ i radila dubinsku analizu”, kaže stečajni upravitelj Loris Rak

Nitko do isteka sinoćnjeg roka u ponoć nije uplatio jamčevinu čime je propao i treći pokušaj javne dražbe za kupnju većinskog udjela poslovno sve ugroženijeg Uljanik Brodogradnje 1856.

Slijedi blic intervju sa stečajnim upraviteljem Lorisom Rakom koji nam uvodno službeno potvrđuje: “Nikakva jamčevina nije plaćena i treći put nema uvjeta za održavanje dražbe”.

Što sad? 

– Odluka je ponovno na stečajnim vjerovnicima. Predložit ću održavanje skupštine vjerovnika koja će donijeti odluku o načinu daljnjeg postupka. Zakazat ću skupštinu do kraja ovog mjeseca.

Kakav je vaš stav ili procjena? Češki CE Industries su se službeno povukli. Prijeti li ozbiljno Uljaniku stečaj?

Pa gledajte, situacija u Uljaniku sigurno nije dobra, ali je činjenica da i dalje postoji interes za kupnju. U ovom su krugu dva gospodarska subjekta, neovisno o tome što problemi postoje, tražila ‘due diligence’ i radila dubinsku analizu.

Koja su to dva subjekta?

Ne mogu vam to reći.

Jesu li Česi među ta dva subjekata, koji su se u međuvremenu povukli?

Ne, ne. Druga dva subjekta. Interesi za sada postoje.

Zašto niti jedan od ta dva zainteresirana subjekta nije do ponoći uplatio jamčevinu za sudjelovanje u dražbi?

Mogu samo pretpostavljati. Možda čekaju ponovno pad cijene ili će odustati jer im se ne isplati. Ja sad to ne znam. To je je njihova odluka hoće li se javiti ili ne., piše istra24