Preminuo prvi menadžer grupe Baruni, oni se oprostili u emotivnoj objavi: ‘Hvala ti na svim lijepim trenucima’

Preminuo prvi menadžer grupe Baruni, oni se oprostili u emotivnoj objavi: ‘Hvala ti na svim lijepim trenucima’

Nenad Breka im je i dao ime Baruni, a s njim su proputovali pola svijeta nastupajući

Grupa Baruni ovog se svibnja na scenu vratila nakon četiri godine pauze, a sada su na svojim društvenim mrežama objavili tužnu vijest. Naime, preminuo je Nenad Breka, njihov prvi menadžer s kojim su se probijali na scenu od 1991. godine. Breka im je i dao ime Baruni , a s njim su proputovali pola svijeta nastupajući. U podužoj objavi na Facebooku oprostili su se od njega.

“Danas smo doznali jednu tužnu vijest. Zauvijek nas je napustio naš prvi manager s kojim smo krenuli u estradne vode i s kojim smo se probijali na sceni još od 1991. godine. Čovjek koji nas je spojio sa Tomislavom Ivčićem, a koji nam je i dao ime Baruni. Čovjek s kojim smo imali divnu suradnju, proputovali pola svijeta i održali mnogo dobrih koncerata i raznih nastupa, a između ostalog osvojili i Grand Prix nagradu na međunarodnom glazbenom festivalu u Rumunjskoj još davne 1994. godine te nakon toga imali dvomjesečnu turneju po Kanadi. Hvala ti na svim lijepim trenucima Nenad Breka! Počivaj u miru Božjem!” napisali su, prenosi Vecernji.

U komentarima su se javili obožavatelji koji su izražavali sućut.

Podsjetimo, iza njih je četvrt stoljeća karijere koju su nastavili ove godine uz dva pojačanja – Antu Domazeta na klavijaturama i Mladena Palenkaša, novog vrhunskog bubnjara, zbog čega su se “pritajili” proteklih godina. Kako je došlo do odluke da ponovno stanu na glazbenu scenu nakon privatnih i poslovnih nedaća koje su ih snašle, u razgovoru s Vecernjim je u svibnju otkrio frontmen Baruna Danijel Banić.

– Svi znamo da je došla pandemija koja je zaustavila gotovo sve, a najviše glazbenike i ugostitelje. Koncerata više nije bilo, a te dvije godine trajale su kao vječnost. No pola godine prije same pandemije imao sam zdravstvenih problema koje sam, na sreću, uspješno riješio – kazao je Banić, koji je zbog problema s krvnim žilama morao ići na operaciju.

– Dobio sam četiri premosnice. Zahvaljujući vrhunskom kardiokirurgu prof. Hrvoju Gašparoviću i njegovu stručnom timu, kojima sam iznimno zahvalan, danas sam kao nov. Jedino je oporavak trajao nešto dulje, tako da se već ušlo u samu pandemiju. Osim toga, nedugo nakon njezina početka zauvijek nas je napustio naš prijatelj i bubnjar Miroslav Budanko-Ajzić, kojeg je zahvatila teška bolest i brzo nam ga uzela. Sve to prolongiralo je ovaj naš povratak i, dok su naši kolege glazbenici već počeli održavati koncerte, mi smo još neko vrijeme planirali što i kako dalje – dodao je glazbenik i objasnio da su se na povratak odlučili prije svega zbog svoje vjerne publike.

– Ugodno smo iznenađeni reakcijama ljudi na naš povratak. Čini mi se da su se mnogi i te kako zaželjeli Baruna, a moram priznati da je i nama sve to nedostajalo i da su nam srca sada punija – kazao je Danijel koji je iskreno priznao da tijekom 25 godina karijere nije sve teklo baš glatko.