Dragan je policajca primio za genitalije i ugrizao za ruku: “Moguće, šogor i ja smo se jako napili… “

Dragan je policajca primio za genitalije i ugrizao za ruku: “Moguće, šogor i ja smo se jako napili… “

Dragan, 36-godišnji okorjeli kriminalac iz Podravine, koji iza sebe već ima na desetke kaznenih i prekršajnih djela te nekoliko godina zatvora, uskoro bi opet mogao okusiti čari života iza rešetaka. Naime, Općinski sud u Koprivnici je protiv njega potvrdio i podigao optužnicu, sa sumnjom da je ovaj put bio prilično nasilan prema dvojici policajaca. Preciznije rečeno, sumnjiči ga se da je silom pružao otpor prema službenim osobama u obavljanju njihove službene radnje, a pritom je jednoj od njih nanio i tjelesne ozljede, čime je počinio kazneno djelo protiv javnog reda i mira.

Sve to dogodilo se sredinom veljače ove godine, u večernjim satima, u jednoj obiteljskoj kući. Policijski djelatnici Hrvoje i Marko došli su do Dragana kako bi utvrdili počinjeni prekršaj, no njemu se to nije svidjelo pa ih je počeo vrijeđati i tjerati iz kuće. Nakon što su mu policajci pokušali staviti lisice, Dragan se trgnuo i prvo Marka uhvatio za genitalije, a zatim ga, kada je već imao lisice na rukama, ugrizao za podlakticu na lijevoj ruci i ozlijedio ga.

Iako ne u detalje, Dragan je u obrani pred državnim odvjetništvom sve to priznao, a kao glavnog krivca takvog ponašanja optužio je alkohol.

– Tog dana sam sa šogorom pio alkoholna pića od osam sati navečer i u kuću su došli policijski službenici i rekli da moram ići s njima, ali mi nisu htjeli reći zbog čega. Ne osporavam da sam počeo negodovati, a jedan od njih mi je stavljao prste u oči pa sam se počeo odupirati i mahati. Moguće je i da sam nekoga udario, odnosno ugrizao, ali se sada više toga ne sjećam, jer sam bio pod utjecajem alkohola – rekao je u svojoj obrani.

Policajci Marko i Hrvoje u svom su iskazu potvrdili kako su na intervenciju došli na poziv Draganove šogorice Jadranke, koju je prethodno napao, piše Podravski.hr.

– Odmah po dolasku objasnili smo mu da smo došli radi nasilja u obitelji na štetu Jadranke, no on je galamio, negodovao, vrijeđao i omalovažavao. Ponovno smo ga upozorili da mora poći s nama u postaju, kolega mu je na desnu ruku stavio lisicu, a ja sam ga uhvatio za lijevu, no okrivljenik se istrgnuo i uhvatio me za genitalije. Nakon toga sam mu stavio lisice i na tu drugu ruku, ali me pritom ugrizao za lijevu podlakticu i držao zubima sve dok se nisam uspio od njega odvojiti – ispričao je Marko, koji je zbog tog ugriza bio pod zdravstvenim nadzorom godinu dana.

Istu priču ponovio je i sudski vještak, koji je dodao da su nakon svega Dragana izveli iz kuće i stavili u policijsko vozilo. Na sudu su nakon svih izjava, dokumentacije i sudsko-medicinskog vještačenja utvrdili da je Dragan pružao aktivan otpor uz uporabu sile i potvrdili optužnicu. Zbog napada na službenu osobu, 36-godišnjaku, inače i roditelju petoro djece, prijeti nova rigorozna kazna, pogotovo kada se u obzir uzme njegova „živahna“ prošlost.