Utučeni Zlatko Dalić: Moramo se ispričati, ja sam krivac za poraz, ovo je loše

Utučeni Zlatko Dalić: Moramo se ispričati, ja sam krivac za poraz, ovo je loše

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je skupine D kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. izgubila na gostovanju kod Walesa u Cardiffu sa 2:1 te tako stigla u nezavidnu poziciju uoči posljednja dva kola koja će se igrati u studenom.

Nakon utakmice svoj komentar je dao Zlatko Dalić.

Zaslužen poraz, bili su bolji i agresivniji, više su željeli… Mi nismo imali energije, imamo problem prema naprijed, bez ideje i ovo je loše, dvije utakmice koje smo izgubili, doveli smo se u tešku situaciju, sada smo došli u situaciju da ovisimo o drugima. Ja sam krivac, mogao sam bolje i kvalitetnije pripremiti utakmicu”, rekao je Dalić pa nastavio:

Vida u prvih 11?

”Nismo imali agresiju i energiju, Vida je to donio, ali nismo bili svi na razini, jako loše i to je problem.

Mi prema naprijed nismo imali nikakvu ideju, bez ideje, bez situacija i ovo je jako loše. Moramo svi skupa glavu dići i ispričati se za sve što je bilo. U problemima smo, mora nam se i nešto poklopiti, nadam se da ćemo se uspjeti kroz ovih 20 dana oporaviti.”

Tri zamjene na poluvremenu?

Htjeli smo okrenuti situaciju, pokušati preko boka, Juranović je imao mali problem, ali odmah naša greška, primimo gol. Mi ništa nismo uspjeli napraviti.

Ovo me jako ljuti, ali mi ne možemo ništa glatko i mirno. Imamo tu treću situaciju i sada je problem kako Latviju dobiti, to je najvažnije sada”, završio je Dalić, piše gol.hr.