Novoosnovana stranka Javno dobro predstavila vodstvo: ‘Surađivat ćemo sa svima sličnih programa’

Novoosnovana stranka Javno dobro predstavila vodstvo: ‘Surađivat ćemo sa svima sličnih programa’

Iz stranke Javno dobro, osnovane u subotu, 14. listopada 2023., oglasili su se prvim priopćenjem kojim su ukazali na svoje primarne ciljeve.

Kao što smo ranije izvijestili, za predsjednicu je izabrana Vladimira Mascarell. Glavna je, pak, tajnica stranke Eleonora Mandić. Vodstvo stranke čine još i Vijeće stranke: Željan Jurlin, Arsen Mujagić, Marijana Šešelja Botić, Ladislav Radoslović i Nikola Dupera.

‘Stranka Javno dobro nastavlja graditi svoju reputaciju na projektima koje su članovi i osnivači započeli kao inicijativa Javno je dobro. Okolišna politika, zaštita javnog dobra Republike Hrvatske, prava građana, zaštita nacionalnih interesa i dalje će biti u fokusu stranke JAVNO DOBRO. Smatramo da su ove teme tek sporedne stavke svih velikih tradicionalnih stranke u Republici Hrvatskoj, tj. okolišna politika iza koje se zapravo kriju korporativni i gospodarski ciljevi koji zapravo štete okolišu i nama samima.

Povezivat ćemo sve krize kako nacionalne tako i svjetske sa socijalnim i ekonomskim pitanjima unutar Republike Hrvatske te se samim tim približiti našim građanima koji su itekako postali svjesni da se njihovi životi, zdravlje i radni uvjeti drastično mijenjaju. 

Također, nećemo se samo ograničavati na gore navedene politike, nego ćemo se baviti i pitanjima društvene pravde i zaštiti građanskih sloboda’, poručili su priopćenjem,

Javno dobro, nadalje su naveli, moderna je i demokratska stranka. Istaknuli su kako će će surađivati sa svim građanskim inicijativama i političkim strankama sličnog ili istog programa te kako neće biti isključivi ni prema kome bilo na nacionalnim ili lokalnim razinama. , piše dalmatinski