Zbog ustašovanja na utakmici Hrvatska Turska od jutros uhićenja na području Vinkovaca i Osijeka, oglasila se i policija ….

Zbog ustašovanja na utakmici Hrvatska Turska od jutros uhićenja na području Vinkovaca i Osijeka, oglasila se i policija ….

policijskoj akciji uhićeno je 12 navijača koji su sudjelovali u izgredima na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije održane u osječkoj Opus Areni u četvrtak. 

Kako je prvi doznao Dnevnik Nove TV, uhićeni su na području Vinkovaca i Osijeka. 

Nešto kasnije došla je i informacija od policije kako je na području Policijske uprave osječko-baranjske i vukovarsko srijemske uhićeno je 12 osumnjičenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske u Opus Areni. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe policija će dovesti nadležnom prekršajnom sudu. Daljnje kriminalističko istraživanje se nastavlja, priopćila je policija.

Vatrenima prijete sankcije i prazan stadion

Nekolicina navijača na utakmici je pjevala ustaške pjesme zbog čega Vatrenima prijete sankcije pa bi idući susret u Maksimiru mogli igrati pred praznim stadionom.

Dnevnik Nove TV ekskluzivno je objavo snimku pokušaja sabotaže i postavljanja slova U na stadionu nekoliko dana prije utakmice. 

Dnevnik Nove TV javlja o tome da je u tijeku policijska akcija uhićenja navijača koji su sudjelovali u izgredima na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije odigrane u osječkoj Opus Areni prošloga četvrtka protiv Turske. Pod izgrede se podrazumijeva i pjevanje ustaške pjesme.

Informacije govore o tome da je zasad deset uhićenih, a najviše ih je na području Vinkovaca.  Policijske radnje traju i dalje.