Roko poludio jer mu je otac rekao da je pijan: morali ga uhititi

Roko poludio jer mu je otac rekao da je pijan: morali ga uhititi

Roko (33) uhićen je nakon sukoba s ocem okom ispijanja alkohola, a ovih je dana doznao i presudu.

Kako se navodi u presudi, on je u srpnju ove godine oko 14 sati u roditeljskoj kući pod utjecajem alkohola od 1,44 promila napao oca jer mu je prigovorio zašto je pio alkohol.

“Šta te briga, izlazi iz moje sobe van, to nije tvoj problem, vikao je na oca i unosio mu se u lice u namjeri da ga zastraši i izgura iz sobe. Kad mu je otac rekao da ne ide iz svoje kuće i da se prestane tako ponašati, te da će u protivnom zvati policiju, nastavio je galamiti i tjerao oca iz kuće.

Nakon toga je otac uzeo mobitel i krenuo iz kuće na stražnji ulaz preko terase u namjeri da pozove policiju. Roko je krenuo za ocem te je između njih došlo do naguravanja pa ga je udario rukom u glavu tako da je otac pao na zemlju.

Kazna 400 eura

Roko se vratio na terasu te je s terase u dvorište bacio teglu s cvijećem, stolicu, radijski prijemnik, kosilicu za košenje trave i razbio dvije viseće svjetiljke, nakon čega se zaključao u kuću. Dakle, počinio je tjelesno i psihičko nasilje u obitelji na štetu oca”, navodi sutkinja u presudi.

Policija je vrlo brzo stigla u kuću i uhitila ga te je dva dana proveo iza rešetaka. Sutkinja ga je kaznila s 400 eura i 50 eura troškova postupka. Od toga mu se oduzima 80 eura zbog dvodnevnog zatvora. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se otac i sin odrekli prava na žalbu.

Roko, inače, živi i radi u Zagrebu te je dobro situiran, a otac živi u mjestu u okolici Zagreba. Na sudu je rekao da je završio fakultet, zarađuje oko 2000 eura te je ove godine kupio novi mercedes., doznaje danica