Ljubavna drama u Zagorju! Ostavila ga ljubavnica pa joj prijetio: ‘Zakopal bum te i odslužil’

Ljubavna drama u Zagorju! Ostavila ga ljubavnica pa joj prijetio: ‘Zakopal bum te i odslužil’

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv 32-godišnjaka iz okolice Lobora zbog dva kaznena djela: kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina – nametljivim ponašanjem, te kazneno djelo prijetnje.

Kako ga se tereti u optužnici, on je svojoj mladoj ljubavnici iz Krapinskih Toplica “u vremenskom razdoblju od 21. ožujka 2021. do dana 16. lipnja 2023. u Krapinskim Toplicama, s ciljem uznemiravanja i uspostavljanja neželjenog kontakta sa bivšom intimnom partnericom, svjestan da ista ne želi imati kontakt s njim, gotovo svakodnevno ju je nazivao i slao joj poruke, u kojima je vršio psihički pritisak na nju i zastrašivao ju te joj nije dozvoljavao da si nađe novog partnera, a nakon što ga je blokirala na društvenim mrežama, kao i na pozivima i SMS porukama, isti ju je nastavio uznemiravati slanjem ljubavnih e-mail poruka, te je u svibnju 2021. u alkoholiziranom stanju došao pred njen stan u Krapinske Toplice, pa nakon što je ista izjavila da će ga prijaviti policiji, u cilju da u ustraši rekao joj je: “samo probaj to napraviti, zakopat ću te i odslužiti”. To je kod nje izazvalo osjećaj straha, zbog čega je promijenila broj mobitela koji je isti saznao i nastavio s daljnjim slanjem poruka, a zatim joj je tijekom 2022. godine u više navrata ostavljao cvijeće kod njezinog osobnog automobila, što je slikao i slao joj na e-mail te joj je dana 16. lipnja 2023. poslao e-mail poruku sadržaja: “ej znam da čitaš, ali pitaj boga gdje si, fališ mi, sori nemrem spati, sretno u ljubavi, kad, tad, samo to….sretno do tad… znam da buš poludila kad vidiš poruke, ak buš ih vidla uopće, nisam pijan jer ne pijem samo nemrem spati, nek ti je sretno s kim god da si sad, hvala zbog tebe sam otvoril oči sretno s drugima, nem pisal više sretno u životu.”, koje cjelokupno ponašanje je kod nje izazvalo osjećaj tjeskobe i straha za vlastitu sigurnost. Dakle, ustrajno i kroz dulje vrijeme ju je pratio i uhodio i s njom nastojao uspostaviti i uspostavljao neželjeni kontakt, i time kod nje izazvao tjeskobu ili strah za njenu sigurnost, te drugome ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a djelo je počinjeno prema bliskoj osobi”.

Ono što je također zanimljivo jest da se nesretna djevojka ispočetka našla u ljubavnom trokutu, budući da je, kako je i sama potvrdila istražiteljima, u vrijeme svoje veze s optuženim 32-godišnjakom bila zaručena i živjela sa svojim zaručnikom. No, nakon nekoliko mjeseci odlučila je prekinuti odnose s 32-godišnjakom iz okolice Lobora, pa je on sve ispričao njenom zaručniku, očekujući da će je on ostaviti radi toga, no, ipak, Topličanka je nastavila živjeti sa svojim zaručnikom pa je tada 32-godišnjak počeo s uznemiravanjem.

On inače nije oženjen i nema djecu, navodi se u optužnici, a prema iskazima je vidljivo da je u međuvremenu i Topličanka prekinula zaruke s tadašnjim zaručnikom.

Spomenimo na kraju i to da, budući da se radi o dva ozbiljna kaznena djela, Općinsko državno odvjetništvo za 32-godišnjaka traži godinu dana zatvora uvjetno na 4 godine, kao i produljenje mjere zabrane približavanja bivšoj ljubavnici na manje od 100 metara. Također, zabranjuje mu se i stupanje u bilo kakav kontak s bivšom intimnom partnericom, kako putem pošte, telefona, mobilnih uređaja, tako i putem e-maila te društvenih mreža., doznaje zagorje.com