Izraelci pobjesnili zbog Milanovićevih izjava, zazivaju prekid diplomatskih odnosa…

Izraelci pobjesnili zbog Milanovićevih izjava, zazivaju prekid diplomatskih odnosa…

Nakon što su inozemni mediji počeli s prenošenjem izjava predsjednika Zorana Milanovića o Izraelu koji je “izgubio njegove simpatije u roku 15 minuta” te onu da je njihov odgovor na napad Hamasa “idiotski”, stigla je reakcija bivšeg izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj.

Ilan Mor je na društvenoj mreži X u jednoj riječi komentirao izjave Milanovića: “Ovo je u potpunosti neprihvatljivo”. Zato je fotografija koju je priložio govorila više od riječi.

Naime, podijelio je objavu novinara izraelske nacionalne televizije koji je uzeo screenshotove Milanovićeve izjave uz koju je objavio sliku Milanovića kako se rukuje s izraelskim ministrom vanjskih poslova Elijem Cohenom., piše direktno.hr

Zaziva se prekid diplomatskih odnosa

Vrlo brzo nakon toga Mor je objavio sličnu poruku, također podijelivši objavu izraleskog reportera koji je napisao: “Hrvatski predsjednik kaže da je ‘Izrael izgubio simpatije’ zbog napada na Gazu. Veleposlanika staviti u zrakoplov i poslati kući. Nemamo vremena za to”.

Milanović je, podsjetimo, u četvrtak potez Izraela nazvao “idiotskim” te poručio da će na Pantovčaku spustiti zastva EU-a i NATO-a.

Što je rekao Milanović?

“Uz sve moje suosjećanje s Izraelom, kojeg su nažalost izgubili u roku od 15 minuta… drugim zastavama u Hrvatskoj nema mjesta, osim u strogo reguliranim situacijama”, rekao je Milanović. “Osudio sam (Hamasova) ubojstva, čak sam izrazio gnušanje i zgražanje, ali pravo na obranu ne uključuje pravo na osvetu i ubijanje civila”, kazao je predsjednik.

Očekuje se reakcija Ministarstva vanjskih poslova kojemu ovo neće biti prvi put da u međunarodnoj zajednici mora “peglati” obraz Hrvatske svaki put kada Milanović svojim skandaloznim izjavama napravi incident.