Dalić nakon poraza od Turske bez opravdanja: Loša igra, loša utakmica, sve je išlo u krivom smjeru

Dalić nakon poraza od Turske bez opravdanja: Loša igra, loša utakmica, sve je išlo u krivom smjeru

Prvi domaći poraz u nekim kvalifikacijama Zlatko Dalić je kao hrvatski izbornik doživio ovog četvrtka protiv Turske u Osijeku.

Turci su slavili s 1:0 i odlijepili se od Vatrenih na vrhu skupine, s tri boda više i utakmicom više u odnosu na našu reprezentaciju.

“Točno, baš smo danas igrali loše, dugo nismo igrali ovako loše, dosta nesigurni, premalo agresivni. Cijelo prvo poluvrijeme je bilo jako loše, stajali smo preširoko, predaleko, nismo se uspijevali skupiti zbog naše postavke. Nije nas išlo u drugom poluvremenu i danas smo zaslužili poraz. Nije bilo nikakvih šansi s naše strane. Loša igra, loša utakmica, nije bilo dobro, dosta nesigurnosti, sve je išlo u krivom smjeru”, pričao je Dalić poslije utakmice.

“Bili smo jako loši i to nas mora zabrinuti”

Ne zamjera Dominiku Livakoviću bespotrebno izlijetanje u situaciji uoči turskog pobjedničkog pogotka.

“Desi se kiks, prije toga nas je spasio u dvije-tri situacije, ali gol je visio. Mi smo kao cijela ekipa bili jako loši, nije bilo dobrog pojedinca, puno smo griješili u veznom redu, ne možemo sad govoriti o pojedincima kad su svi bili loši.”

Što se tiče uvođenja Petkovića u drugom poluvremenu, Dalić je rekao da je to čak i dobra minutaža s obzirom na njegovu ozljedu.

“I ovo je bio rizik s Petkovićem, nismo znali hoće li to uspjeti, on je sam rekao da može.”

Može li Hrvatska pobijediti u Walesu?

“Ne znamo ništa, pustimo sad da se malo saberemo nakon ovoga pa ćemo vidjeti. Bili smo jako loši, to nas mora zabrinuti, moramo se preispitati kako smo krenuli u utakmicu”, zaključio je Dalić, piše gol.hr.