Sa 104 godine skočila s padobranom iz aviona. Umrla u snu 7 dana kasnije

Sa 104 godine skočila s padobranom iz aviona. Umrla u snu 7 dana kasnije

UMRLA je Dorothy Hoffner, 104-godišnja žena iz Chicaga čiji bi nedavni skok s padobranom mogao ući u Guinnessovu knjigu rekorda pod “najstarija osoba koja je ikada skočila s padobranom iz aviona”.

Dorothy je preminula u domu za umirovljenike samo 7 dana nakon što je odradila skok za svjetski rekord. Osoblje doma pronašlo ju je u njenoj sobi te su za američke medije izjavili da je Dorothy umrla u snu. 1. listopada iskočila je iz aviona s visine od 4100 m, 140 km jugozapadno od Chicaga. 

“Bila je neumorna. Ona nije bila netko tko bi drijemao popodne ili se ne bi pojavio na bilo kakvom događaju, večeri ili bilo čemu drugom. Uvijek je bila tu, potpuno prisutna”, ispričali su zaposlenici doma. 

Iz aviona skakala i sa 100 godina

“Dob je samo broj”, rekla je Hoffner publici nakon slijetanja. I nije joj to bio prvi put da je skočila iz aviona, već je skakala kad je napunila 100 godina. 

Iz doma kažu da rade na papirologiji kako bi Guinnessova knjiga rekorda službeno posthumno potvrdila Dorothy kao najstariju padobranku na svijetu, ali očekuju da će to potrajati. Sadašnji rekord postavila je u svibnju 2022. godine 103-godišnja Linnéa Ingegärd Larsson iz Švedske., prenosi index.hr