Svjedok tragedije u središtu Zagreba: Ljuljao se po cesti, a u ruci je imao golemi kuhinjski nož

Svjedok tragedije u središtu Zagreba: Ljuljao se po cesti, a u ruci je imao golemi kuhinjski nož

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

“Zvao sam policiju, pitala me policajka tko sam ja njemu, a ja sam rekao: ‘Pošalji hitnu da čovjek ne umre, može iskrvariti, kaj ti ja znam…’ I stvarno su došli. Došlo je četiri ili pet policijskih automobila. Na kraju je bilo 15 interventnih s kombijem”, rekao je Ivan Kostić

Krvavom sukobu koji se noćas oko jedan sat dogodio u samom središtu Zagreba, na križanju Savske i Vodnikove, kako doznaju 24sata, svjedočio je Ivan Kostić koji se u tom trenutku nalazio u blizini. 

– Oko deset do jedan sjedio sam s dvije cure na klupi kod Konzuma, primijetio sam dečka kako ide iz smjera Kebaba. Hodao je naizgled kao da je pijan, ljuljao se po cesti – kaže Ivan za 24sata. 

Prema njegovim riječima, iz suprotnog smjera išao je drugi momak na kojeg je napadač naletio.

– Bjeloočnice su mu bile potpuno izvrnute gore. Ovaj se primio za stup i počeo vrištati, a onaj drugi se pogubio zbog toga. Napadač nije imao ni torbu, ni vrećicu, ali je imao golemi kuhinjski nož. Dok smo došli, mislim da ga je već ubo dva-tri puta. Podignuo je majicu, a krv mu je curila iz područja srca, sav je krvario – istaknuo je te dodao kako je napadač u ruci, kako je ustvrdio, imao nož dugačak 30 centimetara.

Prolaznici su svladali napadača. Čak su ga dvojica držala za noge da ne pobjegne. Podsjetimo, kako smo ranije doznali iz PU Zagrebačke, policija je oko jedan sat zaprimila dojavu o sukobu dvojice muškaraca na raskrižju Vodnikove i Savske ulice. Dolaskom na mjesto događaja zatečena su dvojica muškaraca, a jednog od njih građani su svladali i zadržali. 

Policijskim službenicima, dodali su, građani su naveli da su dvojica muškaraca prije dolaska policije trčala po cesti te da je svladani muškarac drugog muškaraca napao nožem i zadao mu ozlijede. Budući da je bio agresivan i da se pokušao udaljiti s mjesta događaja, savladali su ga i potom pozvali policiju i hitnu medicinsku pomoć te su ga zadržavali do dolaska policije. 

Na mjestu događaja policijski službenici preuzeli su nadzor nad svladanim napadačem koji je i nadalje pružao aktivan otpor i pokušavao se udaljiti s mjesta događaja zbog čega su mu stavili sredstva za vezivanje. Za to vrijeme hitna medicinska pomoć pružala je medicinsku pomoć ozlijeđenom muškarcu., prenosi večernji list