Muž i žena na sudu zbog stranice dnevnika: ‘Ona stvar mu je mala…’

Muž i žena na sudu zbog stranice dnevnika: ‘Ona stvar mu je mala…’

Bivši supružnici završili su na sudu zbog stranice iz rukom pisanog dnevnika koji je muža Igora toliko povrijedio da je Sandru odlučio tužiti za nasilje u obitelji.

Bivšu suprugu Sandru od koje se službeno rastao Igor je optužio da je u hodniku zajedničkog stana u Zagrebu, koji je također predmet spora, izvjesila stranicu svojeg dnevnika.

“Na tom izvatku je pisalo kako ista oralno zadovoljava Igora u prisutnosti njegove nove supruge: „Onda mi je kazao da će poći sa mnom ako mu popušim., doznaje danica.hr

Prijavila krađu

Onda sam ja to krenula i bilo mi je čudno kako su mu jajca malena i ona stvar malena, a njegova je supruga sve to gledala”.

To je postupanje rezultiralo znatnom uznemirenošću i povredom dostojanstva žrtve Igora, čime bi Sandra počinila djelo prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”, navodi se u optužnom prijedlogu.

Sandra je opovrgnula optužbe da je to izvjesila na hodniku stana. Kaže kako je riječ o bilježnici u koju je “upisivala svoje snove, pa tako i ovaj koji je predmet ovog postupka, a bilježnica, kao niti ostale njezine osobne stvari, nije bila u stanu kada je u njega uspjela ući u veljači”.

Potkraj veljače policiji je prijavila krađu svih svojih stvari koje više nije zatekla u stanu u koji je uspjela ući tek uz intervenciju policije. Ona i bivši imaju više sudskih postupaka pa pretpostavlja kako je upravo on to izvjesio nakon što je u stanu pronašao njezinu bilježnicu.

Iznajmljivao pola stana

Igor je priznao kako je “zbog financijskih poteškoća pokušao stan iznajmiti jednoj obitelji tako da im je iznajmljivao svoju polovicu, ali to nije dobro funkcioniralo jer su ga ti ljudi koji su koristili stan upozoravali da su ometani u korištenju stana od strane bivše supruge”.

Odbacio je sumnje da je on pronašao bilježnicu i sam izvjesio spornu stranicu. Kaže kako ga je to jako uznemirilo i izazvalo osjećaj srama pa je odlučio tužiti bivšu nakon konzultacija s odvjetnikom.

Nakon ispitivanja brojnih svjedoka, Igora i Sandre te policije koja je bila na intervenciji, sutkinja je odbacila optužbe protiv Sandre jer smatra kako nema dokaza da bi upravo ona izvjesila spornu stranicu dnevnika. Presuda je nepravomoćna.