Građevinska inspekcija obustavila postupak: Puljak ne mora platiti sto tisuća kuna

Građevinska inspekcija obustavila postupak: Puljak ne mora platiti sto tisuća kuna

Viši građevinski inspektor obustavio je postupak kojim se gradonačelnika Splita Ivicu Puljka prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju novčanom kaznom od 13.272,28 eura, odnosno, 100 tisuća kuna. Puljak se našao na udaru Građevinske inspekcije zbog radova na kanalizaciji u Vili Dalmaciji, a stvar je sada sređena jer je investitor, tj. Grad Split ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu koja je prije nedostajala. 

Nadzor je izvršen u travnju 2022., a kontrolnim inspekcijskim očevidom u veljači 2023. utvrđeno je da investitor nije u roku uklonio rekonstruirani dio postojećeg sustava vodoopskrbe, fekalne odvodnje i hidrantske mreže te je nastavio s izvođenjem građevinskih radova, čime su se stekli uvjeti za izricanje novčane kazne kojom se odgovornu osobu prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju iz travnja 2022. godine. 

Grad Split je u svibnju dostavio inspekciji građevinsku dozvolu koja je postala pravomoćna idući mjesec. Time su se stekli uvjeti za donošenje rješenja o obustavi postupka izvršenja inspekcijskog rješenja o novčanoj kazni. , doznaje dalmatinski portal