Evo kad bi moglo zasniježiti: Slijedi nam drastična promjena vremena

Evo kad bi moglo zasniježiti: Slijedi nam drastična promjena vremena

Sve počinje u nedjelju, kada temperatura u Zagrebu, prema njihovoj karti, neće preći 16 stupnjeva. To će biti jutarnja temperatura, dok će prema kraju dana biti sve hladnije

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, s temperaturama do čak 29 °C, a i sutra iznadprosječno toplo i sunčano sa sličnim temperaturama. No ovo su zadnji takvi dani. Čak i babljem ljetu je kraj. Piše to i DHMZ na platformi X. “Sunčano, stabilno i iznadprosječno toplo razdoblje bliži se kraju. Još nekoliko dana i ‘prošla baba s kolačima’, navode. O jakoj promjeni vremena koja je pred nama, DHMZ sada može detaljnije izvijestiti. Sve počinje u nedjelju, kada temperatura u Zagrebu, prema njihovoj karti, neće preći 16 stupnjeva. To će biti jutarnja temperatura, dok će prema kraju dana biti sve hladnije.

A očekuje se i obilna kiša. U ponedjeljak se zasad ne vide oborine, ali ni visoke temperature – dosegnut će makimalno 13, a u utorak će biti i stupanj hladnije.

U Gorskom kotaru moglo bi biti i snijega. Primjerice, u Fužininama će cijelu nedjelju padati kiša koja bi se mogla do večeri pretvoriti u susnježicu. Dan kasnije temperature još padaju, do maksimalnih devet, a u utorak će jutarnje biti tek tri stupnja iznad nule.

Na mjernoj postaji na Zavižanu također bi u nedjelju poslijepodne uz kišu moglo biti snijega.

Na jugu ipak malo toplije. Iako nedjelja i tamo nosi pogoršanje, temperature će već u ponedjeljak poslijepodne skočiti na 21 stupanj. No utorak opet promjenjivije, sa maksimalcem od 16 stupnjeva, prenosi Vecernji.