Naivne žene udvaračima na Facebooku uplatile 75.000 eura!

Naivne žene udvaračima na Facebooku uplatile 75.000 eura!

Još jedna žena nasjela je na obećanja slatkorječivog prevaranta na Facebooku.

Kako danas otkriva policija, uplatila mu je čak 24.300 eura, nakon čega se ‘šarmantni gospodin’ više ne javlja te je izbrisao svoj profil.

Žena starosti 69 godina je tijekom rujna putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom, a kojoj je zbog lažnog prikazivanja činjenica uplatila 24.300 eura”, rekli su u utorak u osječkoj Policijskoj upravi.

“Romantična prijevara” putem Facebooka nedavno se dogodila i u Podravini: naivna žena (70) nepoznatoj je osobi ljetos uplatila blizu 29.000 eura. Ona je unazad nekoliko mjeseci na društvenoj mreži stupila u kontakt s nepoznatom osobom.

Predstavio se kao liječnik koji radi u inozemstvu te ju na prijevaran način naveo da mu uplati novac kako bi platio porez na svoju imovinu, otkrila je koprivnička policija.

A što reći za 69-godišnjakinju s varaždinskog područja koja je na sličan način ostala bez 22.000 eura? Ona je nedavno na Facebooku stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja ju je uvjerila da se poznaju od ranije i da je on u SAD-u te joj je obećao romantičnu vezu, da će živjeti sa njom u Hrvatsku.

Nakon toga je dobila poruku da je krenuo na put te da su ga na putu zarobili, a da je on na njezino ime poslao paket sa obiteljskom ušteđevinom i zlatom kako bi ga ista preuzela. Nakon toga je dobila poruke od dostavnog poduzeća koji su joj potvrdili zaprimanje paketa.

Kad je shvatila da je prevarena, bilo je već kasno. Ostala je bez ušteđevine od 22.000 eura., piše danica