Nacional: Je li se Plenkovićeva žena uplela u zapošljavanje prijateljice?

Nacional: Je li se Plenkovićeva žena uplela u zapošljavanje prijateljice?

NACIONAL je objavio nove transkripte razgovora snimljenih tijekom istrage afere Vjetroelektrane koji se nalaze u spisima Uskoka.

U njima se spominje i Plenkovićeva supruga Ana Maslać, a Nacional se pita hoće li Uskok provjeriti je li se premijerova supruga neprimjereno uplela u zapošljavanje svoje prijateljice.

Naime, donose transkript razgovora od 5. prosinca 2019. između Ilijane Krešić Rajić, nekadašnje Banožićeve savjetnice, i Ivane Pintar, Banožićeve pomoćnice u Ministarstvu državne imovine, gdje je bio ministar prije nego što je postao ministar obrane. Pintar je bila osoba čije su razgovore prisluškivali u sklopu istrage oko Josipe Čuline (ex Rimac).

“Došla je samo zato što je prijateljica s Anom Maslać”

Njih dvije komentiraju Ivanu Mamić, članicu zagrebačkog HDZ-a, nekadašnju djelatnicu Hrvatskog sabora i HDZ-ovu zastupnicu u zagrebačkoj Skupštini te djelatnicu Ministarstva gospodarstva, a zatim i Ministarstva obrazovanja.

“Tko je ona, došla je za zamjenicu samo zato što je prijateljica s Anom Maslać, tko je ona, nebitna je”, kaže Ilijana Krešić Rajić Ivani Pintar. Nacional piše kako su Maslać i Mamić bile zajedno u saboru.