Milanović s kosovskom predsjednicom: Srbija mora dati odgovore na neke očite stvari koje ne mogu promaći pozornosti niti malog djeteta

Milanović s kosovskom predsjednicom: Srbija mora dati odgovore na neke očite stvari koje ne mogu promaći pozornosti niti malog djeteta

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani Sadriu u dvodnevnom je posjetu Hrvatskoj. Obići će i Karlovac i Rijeku, predviđen je njezin susret s pripadnicima albanske zajednice, a na Pantovčaku ju je primio predsjednik Zoran Milanović.

Međusobni odnosi Hrvatske i Albanije su prijateljski, a Hrvatska poziva i ostale zemlje koje to još nisu učinile da priznaju Kosovo te podržava članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani Sadriu rekla je da je itekako svjesna toga te da je Kosovo zahvalno Hrvatskoj zbog tih gesta, izvijestio je HRT-ov reporter Vibor Vlainić u podnevnom Dnevniku.

Bilo je riječi i o trenutačnoj situaciji na Kosovu i okruženju.

– Vidimo zadnjih tjedana eskalaciju sukoba i opasnih radnji na sjeveru Kosova iza kojih netko stoji, organizacijski, materijalno, financijski. Naši stavovi su jasni, Srbija treba dati odgovore na neke očite stvari koje ne mogu promaći pozornosti niti malog djeteta, tko su, odakle su, tko ih je financirao. To su sve stvari koje smo gledali u povijesti i ne želimo gledati opet, rekao je Zoran Milanović, predsjednik RH.

– Malo je država u Europi koje razumiju izazove s kojima se suočava Kosovo, kao što to Hrvatska razumije, rekla je, među ostalim, predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani Sadriu, piše HRT.