Buknulo u pogonu tvrtke za zbrinjavanje otpada u Zagorju, gorjela plastika

Buknulo u pogonu tvrtke za zbrinjavanje otpada u Zagorju, gorjela plastika

foto ilustracija koja se odnosi izravno na spomenuti događaj (vatrogasci VZ BPŽ) demos media

SINOĆ je buknuo veliki požar u prostoru tvrtke za zbrinjavanje otpada Eko-flor u Mokricama, potvrđeno je za portal Zagorje.com iz PU krapinsko-zagorske i iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe. Gorjela je plastika.

Vatrogasci zagorske javne vatrogasne postrojbe na mjesto požara stigli su za oko pet minuta od dojave, a na intervenciji su bili i članovi DVD-a Oroslavje i Zabok, njih ukupno 40-ak s 8 vozila, piše HRT.

“Dojavu o požaru zaprimili smo u 23:26. Vatrogasne ekipe su na terenu i gašenje požara je u tijeku”, rekli su vatrogasci za Zagorje.com.

Na terenu su bili i policijski službenici. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar nakon sat vremena, a preko noći su ostali dežurati na terenu.

Gorjeli plastika, platno i nerazvrstani otpad

Kako piše HRT, gorjeli su plastika, platno i nerazvrstani otpad na otvorenom prostoru. Uzrok požara se tek treba utvrditi očevidom.

“U vremenu 23.26 došla je dojava od prolaznika da se vidi plamen u firmi Eko Flor, vatrogasci su izašli i u 23.30 su već bili tu. Zatečeno stanje je bilo da je požar bio u razbuktaloj fazi, ali površinski, tako da evo prije nekih pola sata, vatrogasci su zaustavili širenje požara.

Zadimljenja je bilo nešto malo tako da se brzo sanirao ovaj dio i nije došlo do veće ekološke katastrofe”, kazao je zapovjednik zagorskih vatrogasaca Dražen Sinković.

Gradonačelnik Oroslavja: Vatrogascima možemo zahvaliti što se nije ponovio Osijek

“Možemo zahvaliti vatrogascima, ne znam koliko je bilo vatrogasaca, ali mogu im se prvo zahvaliti što su spasili Hrvatsko zagorje i što se nije ponovio Osijek.

Nažalost, pojedinosti ne znam jer mene kao odgovornu osobu Civilne zaštite policija ne pušta unutra”, rekao je za HRT Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja.