Tko će s kime u koaliciju na ljevici? “Povijest je pokazala u 30 godina da s HDZ-om nema napretka”

Tko će s kime u koaliciju na ljevici? “Povijest je pokazala u 30 godina da s HDZ-om nema napretka”

Sretni, nasmiješeni, puni političkog optimizma i vjere da će uspjeti srušiti mrski im HDZ – potpisali su Krešo Beljak i Davorko Vidović povelju o suradnji. U lijevu koaliciju pregovorima će probati namamiti još saveznika – a hoće li SDP i Možemo prihvatiti pruženu ruku?

Pružena ruka za novi politički savez. Socijaldemokrati i HSS zajedno idu u borbu za glasove birača. Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović poručio je da su otvoreni za nove članove.

Cilj je ujediniti se protiv HDZ-a, poručuje šef HSS-a.

“Povijest je pokazala u 30 godina da s HDZ-om nema napretka, ima samo napretka i blagostanja za njih, a za sve ostale Hrvatska tone”, rekao je Krešo Beljak.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poručuje da je HDZ-u korupcija najnormalnija. Istrani i Primorci odluku su već donijeli. Na izbore izlaze zajedno, piše Dnevnik.hr.

Svjesni da koalicijama imaju bolje šanse za osvajanje mandata, ali, poručio je predsjednik HSLS-a Darko Klasić, mali moraju čekati velike.

O kakvim mogućim suradnjama se šuška i koja imena bi koje stranke voljele vidjeti uz svoje te kako cijelu situaciju komentira premijer Andrej Plenković – pogledajte u prilogu ovdje.