Ivković: Kao da se oprostio Luka Modrić. Ako Livaja misli što je napisao, nije se trebao povući

Ivković: Kao da se oprostio Luka Modrić. Ako Livaja misli što je napisao, nije se trebao povući

Tomislav Ivković u emisiji Stadion HTV-a osvrnuo se na proteklo kolo HNL-a koje je zasjenila objava napadača Hajduka Marka Livaje kako napušta hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Podsjetimo, Livaja je na Instagramu napisao:

“Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti.”

Je li pomislio ‘šta ako ne budem pravi, opet ću biti krivac’

Ivković je komentirao moguće uzroke Livajine odluke.

– Puno toga se događalo zadnjih mjeseci oko Livaje. Ako krenemo od finala Kupa, pa na pripremama reprezentacije, jedna stvar se riješila kako se trebala riješiti. Druga situacija u Rijeci, trebalo se postupiti drugačije i zaštititi ga u cijeloj priči. Svat

ko ima pravo donijeti odluku, vidim da se muči Livaja i u Hajduku zadnje utakmice, da nije na nivou fizički i psihički kakav je bio. Bitan je privatni i obiteljski život, ne znaš kakve probleme ima da ga možeš kritizirati i komentirati odluke. Donio ju je, nije mu sigurno bilo lako. Je li mu donio sam ili uz pomoć prijatelja, ovo što je napisao mi je izgledalo da se oprašta Modrić. Ako misli ovo što je napisao, onda se nikako nije trebao oprostiti – rekao je.

Livaja je ostavio izbornika Zlatka Dalića u problemu, ionako je deficitaran s napadačima za Tursku i Wales. Nije otkrio razloge zašto se oprostio.

– Zna da nije u najboljem trenutku. Je li ga to ponukalo, “nisam pravi, fali dosta igrača, šta ako ne budem pravi, opet ću ja biti krivac ako ne bude dobar rezultat”. Svašta mu je prošlo kroz glavu, samo on zna zašto je donio takvu odluku – dodao je Ivković., prenose 24sata