Dr. Vukušić: Nastoji se evidentan porast broja transrodnih osoba kod djece i mladih isključiti iz programa psihijatrijskih dana u Poreču

Dr. Vukušić: Nastoji se evidentan porast broja transrodnih osoba kod djece i mladih isključiti iz programa psihijatrijskih dana u Poreču

Nakon što je u veljači ove godine u hrvatskom Saboru organizirana zajednička sjednica Odbora za zdravstvo i Odbora za obitelj, na temu porasta broja transrodnih osoba u populaciji djece i mladih, svjedoci smo nezapamćenih pritisaka dijela politike i medija, s ciljem kako bi se svaka diskusija po ovom pitanju ocrnila, spriječila ili prikazala kao opskurni ‘desničarski’ atak na LGBTQ populaciju. Što je, osim besmisleno, i posve neargumentirano.

Mjesecima se manipulira javnošću na način da se od strane nekompetentnih ljudi iznose krajnje neprovjereni podaci, i to u smislu negacije ili umanjivanja ovog ‘fenomena’, tako što se, prije svega, zanemaruje činjenica da su podaci koji ukazuju na višestruki porast osoba sa dijagnozom poremećaja spolnog identiteta potvrđeni od nadležnih državnih institucija, dok se organizatore koji pokušavaju istinito informirati javnost izlaže agresivnim medijskim napadima, u kojima ih predstavnici raznih transaktivističkih udruga, kao i nekih političkih stranaka, nazivaju doslovno ubojicama djece, i poručuju im kako će tim ubojicama oni ‘stati na kraj’, rečeno je na konferenciji za medije dr. Hermana Vukušića

Slična situacija ponovila se i prilikom organiziranja znanstvenog skupa ‘Teologija i medicina pred izazovima promjene spola’, kojega su u svibnju ove godine zajednički organizirali Katolički bogoslovni fakultet i Hrvatsko katoličko liječničko društvo. Naime, organizatori su zbog iznimnog pritiska agresivnih medija i trans aktivista skup na neodređeno vrijeme morali odgoditi, a najavu skupa povući s društvenih mreža.

Sada smo svjedoci najnovije aktivističke ‘inicijative’ kojom se nastoji evidentan porast broja transrodnih osoba kod djece i mladih isključiti iz programa predstojećih 18. psihijatrijskih dana u Poreču, i to na način osobne difamacije glavnog izlagača kao ‘nestručne i ksenofobne osobe’.

A prava je istina kako sve veći broj europskih razvijenih zemalja prepoznaje društvenu uvjetovanost porasta broja transrodnih mladih osoba putem utjecaja društvenih mreža, zatim pop kulture medija i vršnjaka, te slijedom toga zabranjuju hormonalne i kirurške intervencije u postupku promjene spola za mlađe od 18. godina životne dobi. Upravo to za Republiku Hrvatsku predlaže i krovna liječnička strukovna udruga – Hrvatski liječnički zbor.

S obzirom na izravnu kliničku štetu koja se evidentnom opstrukcijom znanstvene misli na ovu temu svakodnevno potencijalno čini mladim ljudima, danas okupljene političke stranke, udruge i pojedinci ovim putem oštro prosvjeduju protiv cenzure i ‘nepoželjnih’ znanstvenih stavova i monopola na znanstvenu istinu od strane politički korektnih ‘stručnjaka’ i aktivista, koji, usput, cijelo vrijeme zaziru i bježe od argumentirane javne rasprave.

S tim u vezi sudionici spomenute konferencije žurno će već sljedeći tjedan zatražiti susret sa Ministrom zdravstva i Ministrom znanosti, sa zahtjevom da se i Republika Hrvatska pridruži naprednom krugu razvijenih europskih zemalja koje, kako rekosmo, zabranjuju bilo kakove medicinske intervencije u postupku promjene spola za osobe mlađe od 18. godina, rečeno je na konferenciji za medije dr. Hermana Vukušića.