Raspisana je tjeralica za Filipom Mihalićem (24)

Raspisana je tjeralica za Filipom Mihalićem (24)

Raspisana je tjeralica za Filipom Mihalićem, neslužbeno doznaju 24 sata. Preciznije, za glavnog aktera afere koju su razotkrila 24 sata izdan je europski uhidbeni nalog s mjerom ‘uhititi i izručiti’ zbog kaznenog djela prijetnje. Zatražili smo i službenu potvrdu ove informacije od policije, a oni su nam odgovorili kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te nisu u mogućnosti dostaviti više informacija. 

Štoviše, upozorili su nas na Opću uredbu o zaštiti podataka, odnosno na GDPR, zbog čega ne mogu iznositi detalje pojedinačnih postupanja.

Podsjetimo, 24 sata su nakon višemjesečne istrage otkrila kako je Filip (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za krivotvorenje novca. Trenutno je pod istragom policije i PNUSKOK-a zbog sumnje u krivotvorenje Covid testova, a u slučaj je uključen i Interpol. Filip je preko svoje tvrtke Buryen u početku uvozio originalne kineske testove Xiamen Boson Biotech, ali se u drugoj polovici prošle godine prebacio na drugu vrstu biznisa. Sumnja se da je uvozio krivotvorine iz jedne turske tvornice, a zatim ih raspačavao po Hrvatskoj i EU. Filipova tvrtka do pandemije nije imala gotovo nikakvih prihoda, a zatim je ubrzano akumulirala milijune eura, između ostalog i na izdašnim poslovima s državom. Izvidi su i dalje u tijeku.