Medved obišao požarište pa poručio: Odbijam svaku povezanost HDZ-a s vlasnikom tvrtke’

Medved obišao požarište pa poručio: Odbijam svaku povezanost HDZ-a s vlasnikom tvrtke’

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved će sa županom Ivanom Anušićem, gradonačelnikom Ivanom Radićem, stožerom i vatrogascima obići požarište u Osijeku. Daju izjave za medije:

“Sutra ujutro ćemo gradonačelnik i ja potpisati zahtjev prema ministru Božinoviću za proglašenje ekološke katastrofe na području Osječko-baranjske županije kako kroz požar, kako kroz emisiju dima i koji će vjerojatno još nekoliko dana zagađivati područje oko žarišta. Požarište je pod kontrolom, vatrogasci i civilna zaštita zatrpavaju zgarište da bi se u potpunosti zaustavila emisija štetnih plinova. Vatrogasac koji je teže ozlijeđen je stabilno i izvan životne opasnosti”, rekao je Anušić i zahvalio vatrogascima koji su došli pomoći u nezapamćenom požaru., piše danas.hr

“To su ljudi koji su bili spremni žrtvovati svoje živote. Spašeni su proizvodni pogoni”, dodao je Anušić.

“Krećemo u analizu kvalitete zemlje, već sada smo počeli s tim projektom. Vrlo brzo ćemo imati podatke i kakva je kvaliteta zemlje na području koje je bilo obuhvaćeno požarom i kontaminirano.”

“Očevid je započeo, policija će ga vršiti. Ono što sam komunicirao je da ćemo tražiti odgovornost vlasnika. Mora biti nečija, nije se moglo dogoditi tek tako”, kazao je Anušić pa rekao da su novinari s područja upućeni u to o kome je riječ kada se govori o tvrtki.

Znate li tko je dao dozvolu za rad na deset godina ovoj tvrtki, pitala ga je novinarka.

“Ne znam”, rekao je Anušić, a onda mu je novinarka odgovorila da je to učinila Osječko-baranjska županija, dakle – on.

“Ako govorimo o dozvoli za rad ne govorimo o uvjetima za rad, nego dozvoli za rad. Županija je svakoj tvrtki dala dozvolu, ali pitanje onoga što se događa unutra nije nadležnost Županije”

“Ne mogu provjeravati kako tvrtka radi u svojih 40-50 hektara ili 20 kvadrata. S kojim službama da ja dođem provjeriti kako rade. Vi meni recite sada…”, nastavio je Anušić.

Riječ je preuzeo gradonačelnik Ivan Radić.

“Bitno je za napomenuti ono što smo komunicirali da je kvaliteta zraka prema DHMZ-u zadovoljavajuća, mi ćemo je pratiti i dalje. Bitno je napomenuti i za građane Osijeka da je voda na zadovoljavajućoj razini. Radnike iz Nepala je Grad smjestio u dvoranu”, rekao je Radić.