VIDEO Žustra rasprava o opozivu Grlića Radmana: “Kako mom ćaći nije dopala firma?”

VIDEO Žustra rasprava o opozivu Grlića Radmana: “Kako mom ćaći nije dopala firma?”

U Saboru je danas na redu rasprava o prijedlogu oporbenih zastupnika, na inicijativu Mosta, da se ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu izglasa nepovjerenje jer u imovinsku karticu nije upisao godišnje dividende od tvrtke kojoj je suvlasnik.

Grlić Radman je suvlasnik tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja, a od 2019. do 2023. primio je dividende u iznosu od 2,1 milijuna eura i nije ih naveo u imovinskoj kartici.

Grlić Radman tvrdi da je propust tehničke prirode te da nema zbog čega snositi političku odgovornost, a brani ga i premijer Andrej Plenković koji kaže da je ministar napravio pogrešku koju će ispraviti. Oporba smatra da ministar ne može biti netko tko laže i prikriva svoju dobit.

Raspravi nazoči i premijer Andrej Plenković.

“Smatramo da previd nije beznačajan, nego možda pokazuje namjeru da se to izbjegne”, rekao je Damir Bajs koji je zatražio stanku.

Domagoj Hajduković je također zatražio stanku. “Ovo nije rasprava o Gordanu Grliću Radmanu, nego o Andreju Plenkoviću i onome što je sve spreman tolerirati u svojoj Vladi”, rekao je.

“Glasati za opoziv šefa diplomacije značilo bi glasovati protiv prozapadne politike RH”, rekao je Davor Ivo Stier u ime kluba zastupnika HDZ-a.

Marin Miletić je istaknuo da nije slučajno da su izabrali Stiera za obranu ministra. “Sudjelete u obmani hrvatskog naroda”, rekao je.

“Ajmo se malo smiriti…”
Stjepo Bartulica zatražio je stanku u ime Domovinskog pokreta. “Sporno je da samo jedna tvrtka ima pravo baviti se ovakvim poslovima. Priznali ste previd s imovinskom karticom, ali više me brine nedostatak jasne vizije. Otkad ste ministar nisam čuo jasnu vašu viziju o mogim pitanjima”, rekao je.

“Benčić je nazvala kolege malim ljudima. Želite obavljati neku dužnost, a vrijeđanje je jedino što znate. Naučite se ophoditi se prema kolegama”, rekao je Mato Franković.

Jelena Miloš je rekla: “Žalosno je i voljela bih da Hrvatska vidi da se HDZ-ova većina smije da je netko preko Student servisa radio i morao raditi, a istovremeno brani ministra koji je utajio preko dva milijuna eura. Meni je to sramota.”

“Nitko nije pitao Grlića Radmana kako je njegov otac došao u posjed firme. Kako mom ćaći nije dopala pa je zadnjih 15 godina života na zavodu za zapošljavanje”, rekao je Daniel Spajić.

“Pozivate se na petarde od prije 20 godina, kakve to veze ima s točkom Dnevnog reda”, pitala je Dalija Orešković.

“Uvreda je za Slavonce da Dalija Orešković brani Slavoniju i Slavonce. Vi tamo niste bili godinama, nemate pojma što se tamo događa”, odgovorio joj je Stipan Šašlin.

“Zekanovića ste ciljano poslali da napravi cirkus. Nisam ja opljačkala i iselila Slavoniju”, rekla je Orešković.

“Ajmo se malo smiriti da se može raspravljati”, napomenuo je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, piše N1.