Benčić: Prodavala sam petarde, kao studentica sam radila na Božićnom sajmu

Benčić: Prodavala sam petarde, kao studentica sam radila na Božićnom sajmu

ZASTUPNIK Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović izjavio je danas da je protiv supredsjednice stranke Možemo Sandre Benčić prije 22 godine podnesena prekršajna prijava zbog neovlaštene prodaje pirotehnike i vrijeđanja policijskih službenika.

“Ne tako davne 2001. protiv S.B. je Policijska uprava zagrebačka podnijela prekršajnu prijavu jer je na Trgu kralja Tomislava građanima nudila na prodaju pirotehnička sredstva prve kategorije, bez odobrenja nadležnih tijela, a prilikom postupanja policije vrijeđala ih je i omalovažavala pogrdnim riječima., piše index.hr

Pogodite o kome se radi, bila je visoko pozicionirana aktivistica u Centru za mirovne studije i dugo godina plaćena od Sorosa, 18 godina je studirala pravo”, rekao je Zekanović u slobodnom govoru u saboru.

Benčić: Kao studentica sam radila na Božićnom sajmu

Pitali smo Sandru Benčić da nam objasni o čemu Zekanović govori.

“Radila sam kao studentica na Božićnom sajmu, na štandu sam prodavala ukrase, petarde, sve te božićne stvari. Policija nam je više puta dolazila, kontrolirali su datum do kojeg se može prodavati petarde. Kao da smo mi studenti znali za taj datum. Oni su tad priveli nekoliko nas studenata, ali ne i vlasnika. Odmah su nas pustili”, kaže Benčić.

“Inače, predbacivanje prekršajnog djela je zabranjeno nakon tri godine, ali taj dio nije ni bitan”, rekla je Benčić.

“SOA nije smatrala da mi je to prepreka”

Zekanović je u saboru rekao da se detalji o prekršajnoj prijavi mogu naći na stranicama Ustavnog suda.

“To je izvađeno iz odluke Ustavnog suda iz moje tužbe protiv SOA-e zbog moje nezakonite provjere za vrijeme Karamarka. SOA mi to nije smatrala preprekom za imenovanje u Savez za razvoj civilnog društva”, kaže Benčić.

“To je neki bezvezni prekršaj, a svi smo oslobođeni. Mislim da se nije ni utvrdilo da je bilo prekršaja, ali prošlo je više od 20 godina, nisam više sigurna”, kaže.

“Plenković koristi ovakve jadnike za napad na mene”

Zekanovićev istup zapravo pokazuje političku nemoć premijera Andreja Plenkovića, smatra Benčić.

“Zar Plenković zaista nema nikakvog političkog sadržaja s kojim će se boriti sa mnom oko ključnih tema, nego preko Zekanovića plasira što sam ja kao studentica radila na Božićnom sajmu? To pokazuje njegovu političku nemoć. Neka izađe na megdan i pođe razgovarati o pravim političkim pitanjima. To neće, nego ima ovakve jadnike.

To da on koristi ovakve jadnike za obračun pokazuje koliko je on sam jadan. Što će mi još naći? Da sam u prvom razredu primljena u pionire? Jesam, kao i svatko iz moje generacije”, kaže Benčić.