Tomašević izgubio vlast u dijelu Novog Zagreba. Četvrt preuzeli HDZ i bandićevci

Tomašević izgubio vlast u dijelu Novog Zagreba. Četvrt preuzeli HDZ i bandićevci

KOALICIJA predvođena vladajućim Možemo jučer je izgubila kontrolu nad Vijećem gradske četvrti Novi Zagreb – zapad. Zdenko Gržin, vijećnik izabran s liste predvođene strankom Možemo, priklonio se HDZ-u i Stranci rada i solidarnosti – Bandić Milan 365 te je s mjesta predsjednika Vijeća smijenjen Tomislav Vukoja iz Možemo.

Za novog čelnika izabran je HDZ-ovac Dražen Hrkač. Vijećnica Možemo Gordana Pasanec komentirala je situaciju na Facebooku.

“Na današnjoj Sjednici VGČ Novi Zagreb zapad većinski je izglasano nepovjerenje prema predsjedniku VGČ Novi Zagreb zapad Tomislavu Vukoji i potpredsjedniku Nebojši Aleksiću.

Klub HDZ zajedno sa članovima BM365, Domovinskog pokreta, DP Zelena lista, Vesna Škare Ožbolt i MOST srušili su dosadašnju većinu.
Novi predsjednik VGČ Novi Zagreb zapad je Dražen Hrkač (HDZ), a potpredsjednik Božidar Borojević (BM365). Ovaj post pišem u svoje osobno ime kao vijećnice VGČ Novi Zagreb zapad”, započela je.

“Postoji nešto što se zove čisti obraz”

“Bez obzira na to što je Tomislav Vukoja moj prijatelj, (da ne mislite da samo zbog toga hvalim), radio je svoj posao transparentno, časno i predano. Također mogu isto reći za Nebojšu. Znali smo da se spremaju zakulisne igre.

Ali uvijek vas u životu iznenade ljudi koji igraju i pozivaju na poštenje, a istovremeno rade i misle posve drugo. Kao npr. Zdenko Gržin( postao član kluba HDZ) koji je u VGČ ušao na listi Možemo – politička platforma i od samog početka sabotirao odluke te 80 % sjednica bio suzdržan ili protiv.

Zato sam uvijek tvrdila da se mora donijeti stavka u zakonu da se članovi koji u toku mandata promijene podršku  stranke na čijoj su listi ušli u vijeće, moraju odstupiti po službenoj dužnosti i na njihovo mjesto treba doći sljedeći s liste.
Ali nije sve ni u Zakonu i Statutu…

Postoji nešto što se zove čisti obraz”, zaključila je., prensi index