Milanović o Rafaleima: Ovo će nekima koristiti kao predizborna platforma

Milanović o Rafaleima: Ovo će nekima koristiti kao predizborna platforma

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Hvara povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Stjepana I., a nakon sjedncie dao je izjavu za medije.

U bazi Francuskog ratnog zrakoplovstva Mont-de-Marsan održana je svečana ceremonija primopredaje prvog višenamjenskog borbenog aviona Rafale Hrvatskoj .

“To je jako skup borbeni sustav, sve što se danas kupuje je skupo. To je sve ograničenog dosega i uporabe i uvjek postoji protuoružje”, kazao je predsjednik Milanović.

“U ovom slučaju je bolje imati nego nemati, ali ne smije to biti nauštrb opreme i streljiva kojeg nam u drugim granama kronično nedostaje”, dodao je.

“Ovo će izgledati sjajno i nekima će koristiti kao predizborna platforma”, naveo je Milanović. “Plaćamo ogroman novac za nešto što je lijepo, moderno, ali skupo za održavanje i u slučaju da s nekim zaratimo – razmišljam s kim, nemamo velike i agresivne susjede… Ali ne se zanositi. Kupili smo ih za kontrolu hrvatskog neba, to je dobro, lijepo je nebo.”

Govoreći o smjeru kojim ide država, Milanović navodi da zemlja ide u “pomalo deformitetnom smjeru”.

“Rastu joj joj rogovi, puno je korupcije, situacija će takva da će to vjerojatno preživjeti, ali da smo sretni nismo”, rekao je.

“Europa ulazi u recesiju. Dolazi teška godina i to će se osjetiti i ovdje”, rekao je predsjednik za kraj., piše N1