HDZ objavio nove brojke pa ‘udario’ po ‘mostovcu’:’To je onaj agent provokator koji sada žali’

HDZ objavio nove brojke pa ‘udario’ po ‘mostovcu’:’To je onaj agent provokator koji sada žali’

Objavili su i izjavu saborskog zatsupnika Zvonimira Troskota od prije tjedan dana kada je rekao kako snižavanje cijena u trgovinama neće dovesti do rezultata, a da mjere Vlade neće dovesti do usporavanja inflacije. 

“Da, dobro se sjećate, to je onaj agent provokator krupnog kapitala i interesnih lobija koji je strašio narod ‘potpunim nestašicama’ zbog limitiranja cijena ključnih prehrambenih proizvoda, najavljivao ‘propast’ narodnih obveznica i tvrdio da se porezom na ekstraprofit, kojim su osigurana sredstva za novčane pomoći ugroženim građanima, ‘kažnjavaju uspješni’. Pokušao je zaštititi pohlepnike koji su profitirali u krizi, a spriječiti da Hrvati kupuju jeftinije namirnice i oplemenjuju svoju štednju s daleko većom kamatom nego u bankama”, napisali su 

Nove brojke 

Iz HDZ-a dodaju kako je Državni zavod za statistiku u petak objavio da je inflacija je s kolovoških 7,8 posto pala u rujnu na 6,6 posto što je njena najniža stopa od lanjske veljače – kada je na godišnjoj razini iznosila 6,3 posto. 

“Nakon prvog cjenovnog ‘udara’ na početku agresije na , inflacija je u usporavala osam mjeseci zaredom, da bi u kolovozu, uslijed poskupljenja u turističkoj sezoni, porasla na 7,8 posto (sa srpanjskih 7,3 posto). U studenom prošle godine, podsjetimo, iznosila je 13,5 posto.  Predstavljajući nedavno peti paket mjera za zaštitu standarda, odluku Vlada Republike Hrvatske o sniženju/zamrzavanju cijena 30 proizvoda i dogovor s trgovačkim lancima o vraćanju cijena na prijašnje stanje, premijer Andrej Plenković i ministar gospodarstva Davor Filipović najavili su kako bi zbog jeftinije potrošačke košarice, ali i daljnjeg državnog subvencioniranja struje i plina za kućanstva, inflacija trebala početi padati”, pišu iz vladajuće stranke. 

Za kraj navode kako se dogodilo sve što su oni najavili. 

“Vladine mjere očito daju rezultate. U korist građana, a na žaljenje MOST-ovih provokatora”, zaključili su. , prenosi direktno.hr