Fešta u Gajnicama: Dinamo prošao, Ponikve zabile gol

Fešta u Gajnicama: Dinamo prošao, Ponikve zabile gol

FOTO_; DINAMO 24.08.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica play-offa UEFA Europske lige, GNK Dinamo Zagreb - Sparta Prag.

Dinamo je očekivano preskočio Ponikve u šesnaestini finala Hrvatskog kupa, iako nije sve išlo glatko…

Dinamo se plasirao u osminu finala Kupa pobijedivši u Zagrebu četvrtoligaša Ponikve 4:1.

No, već u 20. minuti mogao se dogoditi šok. Domaćin je imao lijepu priliku preko Berića, no još je ljepšom paradom vratar Zagorac sačuvao praznu mrežu. Ipak, u 39. Dinamo je poveo. Kaneko i Sučić sudjelovali su u akciji koju je golom zaokružio Sandro Kulenović udarcem s desetak metara.

Početkom nastavka Dinamo je povisio prednost. U 48. minuti pogodio je razigrani Japanac Kaneko na asistenciju Luke Vrbančića, inače bivšeg igrača baš Ponikvi. U 58. bilo je 3:0, strijelac je bio Antonio Marin.

Domaćin je do kraja uspio pomaknuti nulu sa semafora uz svoje ime. Igrala se 66. minuta kada je sedamnaestogodišnji Leon Jadek glavom pogodio za 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Vrbančić u 89. minuti.

Dinamo je igrao u sastavu: Zagorac, Menalo, Sosa, Bernauer, Sučić, Halilović, Kaneko, Rukavina, Marin i Kulenović, a igrali su još Vrbančić, Čaić, Pavlek, Ademi, Mihajličenko, piše SK.

U ostalim utakmicama šesnaestine finala Hrvatskog kupa u srijedu nije bilo iznenađenja. Favoriti su prošli dalje…

Lokomotiva je svladala Dugo Selo 1:0 golom Goričana u 54. minuti, istim je rezultatom Rudeš slavio u Zmijavcima kod Croatije golom Srbljinovića u 78. minuti.

U gostima je uspješna bila i Istra 1961 rezultatom 2:0 kod Zagore u Unešiću. Strijelci su bili Nebyla u nadoknadi prvog poluvremena i Lisica u 73. minuti. Identičnu je pobjedu također u gostima ostvarila Gorica koja je izbacila Zagorec iz Krapine golovima Matkovića (11.) i Vujnovića (85.).

Jadran LP je svladao Belišće 2:1 i u sljedećoj će rundi u Pločama dočekati Hajduk. Strijelci su bili Šujić u 6. minuti i Kuqi u 14. Gosti su smanjili u posljednjim trenucima susreta. Jadran s klupe vodi Mišo Krstičević, bivši igrač i trener Hajduka, a riječ je o trenutno vodećoj momčadi jedinstvene 2. NL, odnosno trećeg ranga.

U osminu finala plasirao se i Vukovar 1991 domaćom pobjedom 4:1 nad BSK-om iz Bijelog Brda, kao i Radnik iz Križevaca koji je s 4:3 nakon produžetaka (2:2) eliminirao Šibenik.

Dinamo će igrati protiv Oriolika iz Oriovca koji je u Poreču izbacio Jadran na penale. Ostali su parovi Cibalia – Rijeka, Vukovar 1991 – Lokomotiva, Rudeš – Slaven Belupo, Varaždin – Istra 1961, Gorica – Radnik Križevci i pobjednik Jaska Vinogradar/ Karlovac 1919 – Osijek. Utakmice se igraju 1. studenoga, piše SK.