Koliko uopće ima članova stranka koja planira srušiti HDZ ?

Koliko uopće ima članova stranka koja planira srušiti HDZ ?

vica Puljak zna zaobići odgovore na pitanja koja mu se ne sviđaju ili procijeni da nema potrebe odgovoriti. Jedno od njih je i koliko članova broji stranka Centar. 

Koncem prošle godine pitali smo glasnogovornicu stranke Anu Lučin. Promptna i susretljiva, taj podatak nije nam ipak dala. U proteklom razgovoru isto pitanje smo postavili i PR savjetniku, Jurici Galešiću. Ni on ga nije otkrio. 

Ipak, kako smo saznali, prema podacima koje su u stranci prikupljali za Skupštinu u rujnu, Centar broji 320 članova. Najbrojnije je članstvo u metropoli gdje je 130 Zagrepčana s članskom iskaznicom Centra.  Podružnica Dalmacija je na 89 članova, Slavonija ih ima 18, podružnice Zapadna Hrvatska i Sjeverna Hrvatska imaju po 33 člana, a u dijaspori ih je sedam. 

Split nije posebno izdvojen, pa ga je teško usporediti s drugim strankama, ali za pretpostaviti je da je većina članova iz podružnice Dalmacije upravo iz grada na čijem je čelu Puljak. Inače, dvije najbrojnije stranke u Splitu su HDZ s 1700 članova i SDP sa 700., doznaje dalmatinski