Još jedan pripadnik BBB-a završio u istražnom zatvoru

Još jedan pripadnik BBB-a završio u istražnom zatvoru

Još je jedan pripadnik BBB-a, koji se sumnjiči za niz kaznenih djela počinjenih tijekom navijačkog divljanja u Ateni početkom kolovoza, kada je poginuo navijač AEK-a, završio u istražnom zatvoru., doznaje HRT

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je u ponedjeljak, po primitku Europskog uhidbenog naloga nadležnog pravosudnog tijela Grčke, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, ispitalo traženog hrvatskog državljanina (1993.) i podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora radi predaje.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku je prihvatila prijedlog i rješenjem odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Uhićeni pripadnici BBB-a su, nakon nereda u kojima je u kolovozu u Ateni ubijen grčki navijač, pobjegli iz Grčke, koja sada od Hrvatske traži njihovo izručenje. Budući da nije riječ o klasičnom hrvatskom kaznenom procesu – privedeni u mogu u istražnom zatvoru ostati najviše 90 dana.

Grčki odvjetnik, Athanasios Kaymenakis, koji zastupa većinu uhićenih pripadnika BBB-a izjavio je sinoć u “Otvorenom” da istraga zbog brojnosti dokaza neće završiti brzo te da do suđenja nitko od uhićenih neće biti pušten da se brani sa slobode. Vjeruje da će većina optužbi biti odbačene na sudu i zadovoljan je razvojem slučaja.

– Čekamo rezultate DNK analize, o tome će uvelike ovisiti naš sljedeći korak. Ovisno o tome, pronađe li se nečiji DNK blizu tijela žrtve ili se ne pronađe ničiji, tražit ćemo od suda puštanje na slobodu, privremeno ili uz jamčevinu dosuđenja, kazao je Athanasios Kaymenakis.