Plenković nenamjerno otkrio kad će izbori: Otvaramo autocestu do Siska, dolazimo s koferom rješenja

Plenković nenamjerno otkrio kad će izbori: Otvaramo autocestu do Siska, dolazimo s koferom rješenja

Premijer Andrej Plenković neizravno je i nenamjerno, odgovarajući na pitanja novinara u Rijeci, otkrio kad planira da će biti parlamentarni izbori.

“Za Uskrs otvaramo autocestu do Siska, dolazimo s koferom rješenja…”, rekao je Plenković. Inače, sljedeće godine Uskrs je 31. ožujka. Proljetni praznici za učenike počinju 28. ožujka 2024. godine i završavaju 5. travnja 2024. godine, s tim da nastava počinje 8. travnja 2024. godine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministri Oleg Butković i Davor Filipović bili su na predstavljanju nove investicije vrijedne 52 milijuna eura i projekta INTEGRA u Pharma Valley kompleksu tvrtke Jadran u Rijeci, javlja RTL.

Nakon toga je stao pred medije, pohvalio projekt i kazao da je sjajan primjer ulaganja u istraživanje, razvoj, proizvodnju.

Novinari su ga upitali kad će raspetljati sve što se događalo s aferom ‘plin za cent’. “Sve isto, kad budemo htjeli”, hladno je poručio premijer.

Dotaknuo se i odlaska čelnog čovjeka HROTE, Borisa Abramovića, pa rekao da je s tog mjesta otišao zato što mu je istekao mandat.

Abramović je, inače, prvo čovjek koji je upozorio na aferu s plinom u HEP-u.

Na pitanje zašto mu nije produžen mandat, premijer je rekao da je razlog to što su na tu poziciju privremeno stavili drugog čovjeka. “Ići će natječaj, doći će netko drugi. Abramović je koliko sam razumio pred kraj svog radnog vijeka, odradio je već dva mandata”, dodao je.

U nastavku je izbjegavao pitanja vezana uz potencijalne daljnje smjene. Na pitanje o daljnjim potezima i mogućim sankcijama samo je dodao “Kad bude, reći ću vam sve”.

Komentirao je i situaciju s migrantima nakon incidenta u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom te ideje Mosta koji traže slanje vojske na granice.

“Odmah ćemo ih poslušati”, ironično je rekao Plenković. “Nema vojske na granicama, nije Hrvatska u ratu. 6500 hrvatskih policajaca štiti hrvatsku granicu, vanjsku granicu Europske Unije, šengenski prostor. Te ideje ignorirajte”, rekao je Plenković, piše RTL.