Producent HRT-a divljao u prometu i prijetio suzavcem: “Ubit ću te. Sviraj ku*cu!”

Producent HRT-a divljao u prometu i prijetio suzavcem: “Ubit ću te. Sviraj ku*cu!”

OPĆINSKI prekršajni sud u Zagrebu kaznio je producenta HRT-a zbog obračuna u prometu koji se dogodio u prosincu 2021. godine.

Krivim je proglašen jer je na križanju Zagrebačke avenije i Rudeške ceste remetio javni red i mir tako što je prišao autu u kojem je bio drugi vozač i sa suzavcem u rukama, između ostalog, rekao mu: “Priđeš li mi bliže, ubit ću te, priđeš li mi bliže, jesi čuo, majmune glupi, ubit ću te, vjeruj mi!”

Sud je u presudi naveo kako se HRT-ovac nakon toga udaljio u nepoznatom smjeru, a da je njegovo ponašanje prema drugom vozaču izazvalo kod tog vozača zgražanje i uznemirenost, kao i kod slučajnih prolaznika. 

Kažnjen je sa 100 eura, a imao je sreće što je tek nedavno stupio na snagu novi Zakon o prekršajima koji predviđa znatno veće novčane kazne od ranijeg zakona. , ,doznaje index.hr

HRT-ov producent: Nisam imao suzavac, nego upaljač za roštilj. Samo sam ga malo htio preplašiti

HRT-ov producent je u svojoj obrani kazao da se ne smatra krivim i ne priznaje prekršaj koji mu se stavlja na teret. Navodi da je točno da je dana 16.12.2021. oko 14 sati u Zagrebu upravljao svojim osobnim automobilom i kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka brzinom od oko 100 km/h, a na tom dijelu ceste ograničenje je oko 70 ili 80 km/h jer se žurio na posao u HRT.

Izjavio je da se ispred njega kretao jedan manji osobni automobil tamnoplave boje, ne može sada točno reći koje marke, manjom brzinom od njega, s tim da je prelazio u lijevu prometnu traku, ne dopuštajući mu da izvrši radnju pretjecanja njegova vozila, iako je imao upaljen pokazivač smjera i mogao je vidjeti njegovu namjeru.

U jednom trenutku, nastavio je, uspio je preteći taj automobil i onda je zaustavio svoj auto i izašao te otišao do vozača tog vozila. “Samo sam ga htio upozoriti da se ne može na takav način voziti po cesti i ponašati u prometu”, rekao je na sudu. 

Tvrdio je da u ruci nije imao suzavac u spreju, kako ga se tereti, nego upaljač za roštilj na plin. Taj je upaljač, izjavio je, uzeo i držao ga u ruci “samo kako bi malo preplašio” drugog vozača.

Priznao je da je galamio i vikao, ali je rekao da je to bilo u afektu i da ne može reći jesu li to bile riječi koje su navedene u optužnom prijedlogu jer se ne sjeća, ali da, s obzirom na njegov vokabular, “niti ne dopušta da je to izgovorio”. Rekao je i da mu je drugi vozač “nešto prijetio kroz zatvoren prozor”, ali da ne može reći što je konkretno izgovorio. 

Što je rekao napadnuti vozač

U tijeku postupka sud je kao svjedoka ispitao i drugog vozača. On je izjavio da je kritične zgode išao kod zubarice, a da je bila poprilična gužva u predbožićnom raspoloženju.

Kretao se, ispričao je, krajnjom desnom trakom i vidio je u retrovizoru auto koji vozi slalom. U jednom trenutku taj auto je bio paralelno s njegovim s lijeve strane i pokušao se ubaciti u njegovu traku, tj. gurao ga je iako nije mogao nigdje. Nije mogao stati jer je iza njega bilo puno vozila i nije htio riskirati da dođe do naleta na njegov auto.

Prije semafora HRT-ovac se našao ispred njega. Ispričao je da je bilo crveno na semaforu i da je producent došao do njega, vikao, otvorio vrata njegova vozila i prijetio mu nekakvim sprejom. Molio ga je da ga ostavi na miru i počeo je snimati mobitelom čim je vidio da vozač izlazi iz automobila i ide prema njemu.

Kazao je da je osoba koja je došla do njega taj vozač koji je vozio slalom i gurao ga. Ispričao je kako ga HRT-ovac nije uspio poprskati i da je, kada je producent otišao nazad do svog vozila, zatvorio vrata auta i odmah nazvao policiju, nakon što je skrenuo s glavne prometnice.

Oni su mu rekli da dođe u policijsku postaju na Trešnjevku. “Kad sam došao kod zubarke, i ona me smirivala. Nakon toga sam otišao na policiju. Ovo mi je bilo najgore iskustvo u životu”, kazao je i dodao da je sve snimio.

Snimka otkrila što je sve vikao HRT-ovac: “Ubit ću te, majmune glupi. Nemoj da te zbombam, pi*ka ti materina”

Snimka je naposljetku i pregledana na sudu. 

Kako je sud konstatirao nakon pregledavanja snimke, okrivljenik je prišao osobnom automobilu svjedoka i otvorio njegova lijeva vrata te na agresivan način, dok u lijevoj ruci drži suzavac, pokazujući ga svjedoku, vičući mu se obratio riječima: “Priđeš li mi bliže, ubit ću te, priđeš li mi bliže, jesi čuo, majmune glupi, glupane glupi, ubit ću te, vjeruj mi. Ma sviraj ku*cu!“

Nakon toga se HRT-ovac malo udaljio i ponovno obratio riječima: “Koga ti slikaš, sine, koga ti slikaš, vidi ovo, sine”, pokazujući mu suzavac. Potom je nastavio vikati: “Guraš me van, pi*ka ti materina, nemoj da te zbombam.”

Na to mu je svjedok rekao: “Ovo je kamera.” Okrivljenik je, konstatirao je sud, i dalje napadno pokazivao suzavac, a svjedok mu je, sjedeći na mjestu vozača, odgovarao “Pusti me na miru”, nakon čega se okrivljenik udaljio od vozila.