Beljak: Možemo! zastupa teoriju nazadovanja; Vrkljan: Grad izgleda katastrofalno

Beljak: Možemo! zastupa teoriju nazadovanja; Vrkljan: Grad izgleda katastrofalno

Uoči jesenskog zasjedanja Sabora i zapravo ulaska u period početka kampanje za super izborni ciklus u Hrvatskoj, najprije nas je Vlada premijer Plenkovića šokirala „petim paketom“ pomoći građanima za saniranje posljedica od inflacije – za drugo političko iznenađenje pobrinula se platforma „Možemo“ upravo danas. Naime predstavili su kandidatkinju za premijerku za iduće parlamentarne izbore i time još jednom se nametnuli kao lideri političke oporbe.

U Studiju 4 su gostovali dr. Milan Vrkljan, klub zastupnika „Za pravednu Hrvatsku“ i Krešo Beljak predsjednik i saborski zastupnik HSS-a.

Za Sandru Benčić, kao kandidatkinju za premijerku ispred platforme Možemo!, Krešo Beljak kaže kako to nije ništa neočekivano.

– To se znalo već godinu dana, Tomašević je rekao da ne može duplati funkcije. Ja to pozdravljam, što je veća konkurencija, to je veći festival demokracije. To je dobro za Hrvatsku. Na izborima će vidjeti što njezina ideologija, neki to nazivaju radikalnom ljevicom, ja bih to nazvao nakaradanom pričom uvezenom i financiranom izvana, i vidjet ćemo kako će to proći u Hrvatskoj. Sebe smatram tolerantnom osobom, ali ovo što oni zastupaju, teorija nazadovanja da bi se mi trebali odreći ovog mizernog standarda u korist nekih afričkih zemalja, mislim da to neće proći i da će se gospođa Benčić neugodno iznenaditi kada dođu rezultati izbora, no ponavljam, to je njezina stvar. Iako rijetko i pozdravi na hodniku, ali to je kućni odgoj, rekao je Krešo Beljak.

Mene osobno ta kandidatura nije iznenadila, rekao je dr. Milan Vrkljan.

– Rekao bih da je dašnji govor Sandre Benčić dok je govorila program stranke Možemo!, bio eklatantno prikazana kritika Tomaševića u deset točaka za Republiku Hrvatsku. A svaka od tih deset točaka kad se preslika na Zagreb nakon dvije godine vladanja možemo reći da je to gdje su na vlasti i imaju apsolutnu većinu oni naprosto ne funkcioniraju. Grad izgleda katastrofalno, grad nikada nije tako izgledao, možemo samo reći ajme meni i kako ne znaju vladati na razini grada, tako uvjeren sam, da neće doći ni u priliku da vladaju Hrvatskom i to je dobro za Hrvatsku, ističe Vrkljan, piše HRT.